Liderul USR, Cătălin Drulă, îl critică dur pe liberalul Lucian Bode și îi cere premierului Marcel Ciolacu să facă lumină în acest caz.

„Un terminat politic, Lucian Bode, confirmă ceea ce am spus ieri: s-a ocupat de cumpărat BMW-uri, nu de achiziționarea testerelor de droguri.

Proiectul cu finanțare europeană “Dezvoltarea unui sistem mixt mobil de monitorizare a traficului rutier privind încălcarea regulilor de circulație” avea ca obiectiv “scăderea numărului de persoane decedate în accidente de circulație”.

Una dintre măsuri fiind “creșterea numărului constatărilor privind consumul de către conducătorii auto a substanțelor psihoactive prin achiziționarea de sisteme de detectare”.

Bode a cumpărat doar BMW-urile, nu l-a interesat restul.

Ba mai mult, ca să nu aibă de-a face cu Comisia Europeană (și eventual cu Parchetul European) a renunțat să mai ceară banii europeni pe BMW-uri.

Așa că au rămas să fie plătiți din bugetul de stat 49 de milioane de lei pentru cele 300 de BMW-uri, în loc să fie plătiți din fonduri europene nerambursabile.

Nici el, nici Predoiu nu au cerut rambursarea banilor de frica consecințelor.

Repet: nici Cătălin Predoiu nu a cerut banii europeni! Acel Predoiu care se plânge că Poliția e subfinanțată.

Păi cum să nu fie subfinanțată dacă aruncă 50 de milioane de lei pe geam și câte și mai câte alte combinații și aranjamente!

Asta în timp ce vor să crească taxele, dar aruncă bani europeni pe apa Sâmbetei.

Îi cer premierului Ciolacu să intervină, nu poate continua să tacă în fața dezastrului de la MAI!”, a spus Drulă, pe Facebook.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDrulă: Raportul privind situaţia economică şi financiară, întârziat cu 21 de zile; le e frică să publice cifrele dezastrului
Articolul următorExplicația aberantă a lui Sorin Grindeanu pentru lipsa trotuarului între Vama Veche și 2 Mai: „Nu poți construi trotuar pe lângă fiecare drum național”