Fapta penală comisă de Florin Cîțu acum 20 de ani în SUA a fost reabilitată juridic, însă din punct de vedere moral ar fi trebuit ca episodul să fie cunoscut de la bun început, declară eurodeputatul USR PLUS Dragoș Tudorache, potrivit Mediafax.

Dragoș Tudorache este strategul politic al formațiunii politice PLUS cu un CV impresionant.

„Aici nu e o chestiune dacă pentru USR PLUS este un subiect sau nu, eu cred că este un subiect pentru noi toți, pentru că domnul Cîțu este premierul României și din acea poziție, trecutul domniei sale ar fi trebuit să fie cât se poate de asumat și de clar. Nu vorbesc aici de o chestiune de legalitate. Fapta aceea, care este o faptă penală în SUA, subliniez, este o faptă penală minoră, dar este o faptă penală”, afirmă la RFI Dragoș Tudorache.

Europarlamentarul USR PLUS spune că au trecut 20 de ani de atunci și, după orice lege și cea americană și cea română, este o faptă reabilitată.

„Deci legal, juridic, putem pune subiectul deoparte, însă moral și politic era ca acest fapt să fie cunoscut, să fie știut, să fie pus pe masă de la bun început, atunci când îți asumi o astfel de responsabilitate publică, politică și eu cred că premierul Cîțu are niște explicații de dat cu privire la acest fapt, altele decât cele pe care le-a dat până acum”, conchide Tudorache.

Premierul Florin Cîțu a recunoscut, fiind întrebat de presă, că a stat două zile la închisoare și a plătit o amendă în SUA, acum 20 de ani, după ce a condus mașina sub influența alcoolului.

Sursa: Realitatea Din USR