Veste bună pentru șoferi. Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor RCA.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, a anunţat că Guvernul va prelungi plafonarea tarifelor la polițele RCA. Actuala plafonare a tarifelor RCA expiră pe 31 martie 2024. .

„Vă anunț că am publicat în transparență o propunere de prelungire a plafonării tarifelor #RCA până la 30 iunie 2024. Asta pentru că la 31 martie expiră prelungirea adoptată la finalul lui 2023, când am propus să fie păstrate ca prețuri de referință pentru polițele RCA valorile din 28 februarie 2023, fiind permisă o ajustare a polițelor de 6,8% (echivalentul ratei prognozate a inflației).

Este o soluție temporară, în contextul în care există încă probleme nerezolvate în piața asigurărilor auto, care se traduc printr-o piața caracterizată de un dezechilibru între cerere și ofertă.

Aceste probleme își vor găsi răspunsul odată cu modificările legislației naționale privind asigurările RCA. Până atunci, nu putem neglija riscul la care sunt supuși șoferii când au loc accidente în care sunt implicate vehicule neasigurate.

La 31 decembrie 2023, din 10 milioane de vehicule din parcul național auto, doar 7 milioane erau asigurate. În același timp, datele arată că într-un singur an se produc peste 25.000 de accidente în toată țara”, a scris Marcel Boloş, ministrul Finanţelor pe Facebook. 

Sursa: Tabu.RO

Articolul precedentPremieră în justiție: o primărie este obligată să restituie cetățenilor taxele
Articolul următorRomânia, în linia întâi: Forţa de reacţie a NATO poate intra, staţiona sau tranzita România în scopul pregătirii şi/sau desfăşurării de operaţii militare, în anul 2024