Preşedintele USR Braşov, senatorul Irineu Darău, candidează la următoarele alegerile la șefia Consiliului Județean. De asemenea, pentru funcția de primar la Brașov va candida în tandem actualul primar, Allen Coliban.

„Candidez la președinția Consiliului Județean Brașov, pentru alegerile din 2024. Am fost ales prin votul delegaților USR Brașov din întreg județul, cărora le mulțumesc și pe această cale pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Îmi asum candidatura la președinția Consiliului Județean Brașov pentru că județul nostru și Țara Făgărașului înseamnă acasă pentru mine. Visul și misiunea mea sunt să-mi pun în slujba brașovenilor toată energia și resursele. Îmi doresc un județ echilibrat, cu mai mulți poli de dezvoltare și fără zone uitate. Consiliul Județean trebuie să devină un liant între administrații, indiferent de culoarea politică, să faciliteze proiecte mari și să atragă susținere pentru Brașov de la nivel național. Vreau ca pe axa local-județean-național să ne luptăm pentru sănătate, educație, infrastructură și locuri de muncă – adică pentru ceea ce merităm cu toții pentru a avea acasă o înaltă calitate a vieții, în fiecare comunitate în parte. Deja am demonstrat performanță în administrațiile unde avem primari. Iar Municipiul Brașov s-a angajat la o dezvoltare accelerată și sustenabilă pe termen mediu-lung. Administrația Coliban este un model și a atras sume record din fonduri europene și a pus bazele unor proiecte mari pentru viitor. Avem nevoie de același lucru și la Consiliul Județean, iar un tandem din partea USR la conducerea primăriei Brașov și județului va asigura normalitatea și o dezvoltare integrată și sănătoasă, prin colaborare deplină. Ne dorim un județ și o zonă care să joace în liga mare. Merităm să devenim un magnet pentru întreaga țară – și social, și economic. Și știm cum să ajungem acolo. În 2024, USR oferă românilor și brașovenilor o alternativă viabilă la cele două blocuri toxice: sistemul învechit al PSD-PNL, care și-a demonstrat limitările în ultimii peste 30 de ani, și respectiv varianta extremistă, anti-europeană, care nu reprezintă viitorul nici pentru România, nici pentru Brașov”, a spus Irineu Darău.

USR merge pe mâna lui Allen Coliban și în 2024 la Primăria Brașov: „Pe toate direcțiile de dezvoltare, Brașovul avansează. Avem de trei ori mai multe proiecte decât a avut vechea administrație, avem finanțări pentru aceste proiecte. În context național, Brașovul este pe primele locuri în ceea ce privește atragerea de fonduri: avem 1.2 miliarde de lei aprobate prin PNRR și alte surse nerambursabile. Prin urmare, toate aceste lucruri care trebuiau făcute pe termen scurt, sunt deja transpuse în rezultate pentru Brașov și pentru brașoveni. Schimbarea este vizibilă inclusiv pe capitole importante. Avem cel mai ambițios proiect de investiții în educație, avem două creșe și o grădiniță finalizate, iar altele sunt în faza de șantier și de pregătire. Brașovul se dezvoltă într-un ritm accelerat și sustenabil și avem motive de mândrie legate de orașul nostru. Continuăm, este musai să facem acest lucru, este normal să facem acest lucru. Țin să mulțumesc brașovenilor pentru implicare și pentru încrederea pe care ne-au acordat-o mie și echipei”, a spus Coliban.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDeputatul USR Iulian Bulai: ”Nu suntem la 12%, 13%, suntem undeva sigur la 19%. Vom fi surpriza cea mai mare la europarlamentare”
Articolul următorRezultate PISA – Elevii români, pe penultimul loc din Europa