Coaliția se clatină iar opoziția iese la atac pentru scaunul de premier! Vicepreședintele USR, Iulian Bulai, anunță că partidul este pregătit să intre la guvernare alături de PNL, dar cu o condiție: Cătălin Drulă să preia controlul executivului. În plus, deputatul susține că rotativa guvernamentală nu va mai avea loc. 

Vicepreşedintele USR, deputatul Iulian Bulai, a declarat, sâmbătă, că nu crede că va avea loc rotaţia premierilor iar alianţa guvernamentală dintre PNL şi PSD se va rupe, adăugând că partidul său este dispus să revină la guvernare alături de liberali, însă doar dacă premier va fi Cătălin Drulă, informează Agerpres.

“Nu cred că se va face rotaţia pentru că, în ultimii 6 ani, este un fenomen recurent pentru PSD de a fugi de responsabilitate şi pentru PNL, la fiecare an şi jumătate, este un fenomen recurent să îşi schimbe liderii”, a declarat Iulian Bulai. Acesta a spus că, în ipoteza ruperii coaliţiei de guvernare, USR este pregătit să intre alături de PNL la guvernare, însă doar cu Cătălin Drulă în funcţia de premier. “USR este dispus oricând să guverneze dar vom accepta doar dacă preşedintele USR, Cătălin Drulă va ocupa poziţia de prim-ministru. Da, intrăm la guvernare pe ultima sută de metri, da, cu PNL, dar cu Cătălin Drulă prim ministru”, a spus vicepreşedintele USR. În ceea ce priveşte o eventuală suprapunere a alegerilor locale cu cele parlamentare, Iulian Bulai a precizat că USR nu este de acord. “Constituţional nu se poate! Nici practic nu ar fi corect pentru alegători pentru că s-ar suprapune interesele locale cu cele naţionale”, a spus deputatul Iulian Bulai.

Sursa: Realitatea de Neamt

Articolul precedentExperți din România și Ucraina vor discuta planul de măsurare pentru Canalul Bâstroe. Cât va dura verificarea adâncimii
Articolul următorDeputatul USR Dan Barna a discutat cu o delegaţie parlamentară austriacă despre aderarea României la Spaţiul Schengen