Președintele Klaus Iohannis avertizează că pandemia nu se va încheia nici în primăvară, iar politicienii care sugerează așa ceva nu fac decât să-i amăgească pe români. În conferință săptămânală de la palatul Cotroceni, șeful statului a acuzat și autoritățile pentru bâlbele repetate legate de transmiterea informațiilor, dar și pe cei care lansează tot felul de teme false, pentru a destabiliza și mai mult situația. 

“Actuala situație epidemiologică este îngrijorătoare dar pandemia nu va lua sfârșit nici în ianuarie, nici în martie, așa cum fals lasă să se înțeleagă cei care susțin amânarea alegerilor,” a afirmat șeful statului.

O altă temă falsă, a afirmat Iohannis, ar fi și cea referitoare la testarea în masă a populației.

“În primul rând, România nu are capacitatea de a face testarea în masă, nu avem dotările, nu avem personalul și nici nu este recomandată decât de către persoane care vor să pară interesante. În România, ar fi mult mai eficient să testăm toate persoanele suspecte. Faptul că am ajuns la 37.000 de teste pe zi e un lucru de apreciat dacă ne gândim de unde am pornit.” a afirmat președintele.

Șeful statului a recunoscut că actualii guvernanți au făcut greșeli. “Este evident că unele autorități s-au bâlbâit. E clar că autoritățile trebuie să fie mai bine organizate, să prevadă evenimentele și să le explice. Lucrurile sunt duse la nivelul autorităților locale pentru că acolo trebuie să se ia decizia pentru fiecare localitate. Acest principiu al subsidiarității e unul valoros și important în democrațiile consolidate. Se vor învăța.”

Sursa: Realitatea din Moldova

Articolul precedentNoi dezvăluiri din Spovedania lui Rizea: Murad, unul dintre afaceriștii protejați de sistem
Articolul următorCHA CHA LITIX! Episodul 93. Cel mai sărac milionar din România