Liderii alianței Dreapta Unită vor eliminarea pensiilor speciale. Membrii au anunțat că vor face o solicitare președintelui, pentru a convoca pe 9 iunie, cu ocazia alegerilor europarlamentare, și un referendum. 

Liderul PMP, Eugen Tomac, a declarat într-o conferință de presă că, dacă cei din coaliția de guvernare s-au gândit să comaseze alegerile locale cu europarlamentare, consideră că ar fi oportun ca poporul român să fie consultat și pe această temă. 

„Președintele Klaus Iohannis În 2019, tot la alegerile europarlamentare, a organizat un referendum pentru a se opune PSD-ismului. Dreapta Unită îi solicită președintelui să organizeze pe 9 iunie un referendum prin care românii să se exprima în problema pensiilor speciale. Este o temă care frământă societatea. Românii sa se pronunte acum odata pentru totdeauna”, a spus Eugen Toma în cadrul unei conferințe de presă.

Liderii alianţei Dreapta Unită au anunţat, miercuri, că vor face o solicitare oficială către preşedintele Klaus Iohannis să convoace pe 9 iunie un referendum pentru eliminarea pensiilor speciale.

Suspans pentru Gabriela Firea: de ce nu este anunțată drept candidat pentru Primăria Capitalei

“Îi vom cere lui Klaus Iohannis, printr-o scrisoare oficială, să convoace referendum pe eliminarea pensiilor speciale, aşa cum a convocat referendum pe justiţie în 2019. E aceeaşi procedură. Dreapta Unită susţine că poporul român trebuie să se pronunţe asupra pensiilor speciale. Eliminarea pensiilor speciale este una dintre reformele incluse de USR în PNRR, de care depind miliarde de euro din fondurile europene”, a declarat preşedintele USR, Cătălin Drulă.

În ultimii ani, PSD şi PNL doar au mimat că vor să facă această reformă, dar au votat proiecte neconstituţionale făcute special ca să pice la Curtea Constituţională.

“Vom formula şi o solicitare oficială prin care îi cerem preşedintelui Klaus Iohannis să mai adauge o urnă lângă cele pe care le va înghesui în aceeaşi secţie de votare, mutilând democraţia cei de la PSD şi PNL prin comasarea pe care au pregătit-o. Lângă două alegeri, mai e loc şi de un referendum şi eu sunt convins că românii s-ar bucura să se poată pronunţa pe această temă care e de interes major. Aceasta este solicitarea Dreptei Unite. Este o întrebare care frământă societatea românească şi este bine ca românii să se pronunţe pe acest subiect odată pentru totdeauna”, a declarat preşedintele PMP, Eugen Tomac.

“În Constituţie se prevede că toţi cetăţenii sunt egali în faţa legii şi a autorităţilor publice, fără privilegii şi fără discriminări. Pensiile speciale reprezintă un privilegiu pentru beneficiarii acestora. Obiectivul Dreptei Unite este de a readuce litera şi spiritul Constituţiei în legea care reglementează calculul pensiei cetăţenilor români”, a declarat preşedintele Forţa Dreptei, Ludovic Orban.

Profesorul care a abuzat sexual o copilă în timpul meditațiilor a fost arestat. Procurorii au convins instanța să-i aplice o sancțiune mai dură

Articolul precedentJoe Biden, discurs fără precedent. Atac dur la adresa lui Putin: „Ticălos nebun!”
Articolul următorCătălin Drulă: Alianța Dreapta Unită va contesta orice comasare a alegerilor, pe toate căile legale