Liderul USR, Cătălin Drulă, transmite joi că a avut „o întâlnire foarte bună” cu Didier Reynders, comisarul european pentru Justiție, în care au discutat despre „alunecările” coaliției de guvernare.

„Am discutat despre alunecările regimului PSD-PNL către iliberalism și influența nefastă a politicului în justiție. România se află la un moment de turnură în evoluția post ’89. Nu le putem permite lui Marcel Ciolacu, Nicolae Ciucă și Klaus Iohannis să acapareze justiția și organe de cercetare parajudiciare pentru a submina democrația și libertățile noastre. Tendințele autoritariste sunt deja prea multe și prea evidente. Protecția de care beneficiază, de pildă, Ciucă și Bode în anchetarea plagiatelor dovedite, felul în care se truchiază licitații cu bani europeni sau numirile și avansările controversate din justiție – toate acestea sunt semnale nefaste pentru statul de drept”, a adăugat liderul USR pe Facebook.

„Felul în care societatea civilă și transparența sunt atacate de PSD și PNL este inacceptabil într-o țară membră a Uniunii Europene. Și dacă cineva își imaginează că odată cu ridicarea MCV nu mai există monitorizare, se înșală amarnic. Mecanismul Rule Of Law este unul și mai strict și va condiționa direct fonduri europene. Așa cum Ciolacu sacrifică acum miliarde de euro pentru a-i păstra pensia specială lui Ciucă, la fel suntem la risc de a pierde bani europeni din cauza amenințărilor la statul de drept”, a precizat liderul USR.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentClotilde Armand despre bugetul Sectorului 1: ”PSD-PNL se răzbună pe comunitate. Este foarte grav ce se întâmplă”
Articolul următorDrulă: “La Bruxelles, nimeni nu înţelege de ce Guvernul PSD-PNL vrea să facă rău României şi să menţină pensiile speciale”