Preşedintele USR, Dan Barna, a declarat, miercuri, că stabilirea datei alegerilor locale trebuie să fie o decizie “tehnică” şi a propus să aibă loc “urgent” consultări între partidele parlamentare pe această temă, în condiţiile în care, potrivit unor surse, CCR a declarat neconstituţionale actele normative privind prelungirea mandatelor autorităţilor administraţiei publice locale şi cine stabileşte când are loc scrutinul, notează Agerpres.

“Încă un episod în care PSD şi PNL încearcă să confişte o temă care ne priveşte pe toţi şi lucrurile se sfârşesc în decizii ale CCR care puteau fi lesne evitate. În privinţa stabilirii datei alegerilor locale, Guvernul PNL a legiferat unde nu trebuia să legifereze, iar PSD, ALDE şi Pro România au intervenit în Parlament fără să gândească prea mult, doar din dorinţa de a-şi crea încă un avantaj electoral. Stabilirea datei alegerilor trebuie să fie o decizie tehnică în care toată lumea trebuie să accepte că se pleacă în mod egal de la linia de start. Impunerea cu forţa a unei date care avantajează unul sau altul dintre partide nu este nici democratică, nici inteligentă”, a scris Barna, pe Facebook.

Preşedintele USR consideră că partidele parlamentare trebuie să aibă urgent consultări pe tema localelor.

“Comunităţile noastre merită o competiţie cinstită din care să câştige cel mai bun, nu cel care a măsluit jocul. Partidele parlamentare trebuie să se întâlnească urgent pentru consultări pe tema localelor, astfel încât să ieşim din logica meciului putere – opoziţie, care, în acest caz, nu face decât să provoace pagube şi să arunce încă o umbră asupra felului în care se iau decizii în România”, a completat Dan Barna.

Articolul precedent100% TU DECIZI! Gheorghe Flutur, “regele licitațiilor trucate”: bugetarul cu vile și bolizi donați
Articolul următorUSR nu va vota Strategia Naţională de Apărare a Ţării. Barna: În mod inexplicabil, corupția devine un fenomen secundar