Preşedintele Uniunii Salvaţi România, deputatul Dan Barna, consideră că situaţia de la Sibiu “rămâne dramatică”.

“Situaţia de la Sibiu rămâne dramatică. Am primit, în urmă cu puţin timp, asigurări din partea autorităţilor centrale şi locale că, în această noapte, la Spitalul Judeţean din Sibiu va ajunge şi se va monta o unitate nouă pentru generat oxigen. Astfel una dintre problemele majore din aceste zile ar trebui să se amelioreze semnificativ. Rămân încă deschise subiectele spinoase ale testării cadrelor medicale şi al managementului capacităţii de testare (evitarea aglomerărilor), precum şi al capacităţii spitalelor din oraş de a face faţă numărului în creştere de bolnavi cu simptome medii sau severe care au nevoie de internare”, a scris luni Dan Barna pe pagina lui de Facebook, potrivit AGERPRES.

Dan Barna îi sfătuieşte pe sibieni să respecte riguros măsurile de igienă.

“Personal, dincolo de ce fac sau ar trebui să facă autorităţile, vă rog pe fiecare dintre dumneavoastră să vă păziţi şi să respectaţi riguros măsurile de igienă şi siguranţă: purtaţi mască, pe gură şi pe nas, nu doar pe barbă, spălaţi-vă pe mâini cât mai des, dezinfectaţi lucrurile cu care trebuie să intraţi în contact, păstraţi distanţa fată de oamenii cu care vă întâlniţi, evitaţi aglomeraţia şi deplasările nenecesare dacă nu ‘arde’ cu adevărat. Toate acestea pot face diferenţa între disconfortul mărunt al unui stat în casă prelungit şi cel mult mai dramatic al unui stat cu frisoane pe holul unui spital, ore întregi, în aşteptarea eliberării unui pat”, a mai spus Dan Barna.

Cea mai mare urgenţă pentru pacienţii cu COVID-19 internaţi în cel mai mare spital public din judeţul Sibiu, care are rata de infectare cea mai mare din România, este asigurarea oxigenului la concentraţia optimă, mai ales că este vorba de bolnavi cu forme medii, grave şi severe, în special cei 12 bolnavi care sunt zilnic îngrijiţi la ATI, a declarat luni, pentru AGERPRES, şeful Secţiei ATI din Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU), medicul Mihai Sava.

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă a cerut, luni, ajutorul comisarului european pentru sănătate şi siguranţă alimentară, Stella Kyriakides, pentru sprijinirea pacienţilor COVID-19 din Sibiu, cu o staţie de oxigen care să fie adusă de la un alt spital din UE. Sibianul Nicu Ştefănuţă a precizat, pentru AGERPRES, că i-a scris în urmă cu câteva zile şi ministrului Sănătăţii, Nelu Tătaru, ca să activeze mecanismele europene pentru transferul pacienţilor COVID-19.

Judeţul Sibiu rămâne pe primul loc în România cu cea mai mare rată de infectare, de 8,83 la mia de locuitori. În municipiul Sibiu rata a crescut la 13,42 luni, chiar în prima zi de carantină, potrivit informaţiilor furnizate de Prefectură.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDNA lovește la vârful SRI. Maior și Coldea, cercetați penal. Dovada că Realitatea PLUS luptă pentru ADEVĂR
Articolul următorOra 18:00 – Culisele statului paralel. Dezvăluire bombă despre intervenția lui Victor Ponta în dosarul Lukoil