Președintele USR, Dacian Cioloș, susține că un eșec al Guvernului în ceea ce privește absorbția fondurilor din Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) ar putea duce România în zona eurosceptică și suveranistă.

Liderul USR îi critică pe reprezentanții PSD și PNL pentru modul în care tratează PNRR.

„Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR) nu este o joacă și cer PSD și PNL să trateze implementarea acestuia ținând cont că este cel mai important lucru pe care ei îl fac pentru România”, susține Dacian Cioloș. Șeful USR mai spune că orice eșec în implementarea PNRR va ajuta forțele eurosceptice.

„Un succes al absorbției și investițiilor chibzuite ale celor 30 de miliarde de euro poate tăia rapid entuziasmul celor care flutură bazaconii antieuropene în România. Însă un eșec al guvernului – sau încercarea de furt al banilor din proiecte din PNRR – poate aduce România în zona eurosceptică și suveranistă, deși vina va fi a unor partide naționale, nu a Uniunii Europene”, a precizat președintele USR Dacian Cioloș. Prin PNRR, România va primi aproape 30 de miliarde de euro pentru investiții.

Sursa: Realitatea Din USR