Președintele PNL Ludovic Orban a lansat un nou atac la adresa PSD pe tema majorării pensiilor. El a spus că, din punctul său de vedere, este o aberație să faci o lege și să prevezi cum vor crește pensiilor în patru, cinci, șase ani.

„Din punctul meu de vedere, este o aberație să faci o lege și să prevezi pe patru ani, pe cinci ani, șase ani, eventual pe 100 de ani…de ce nu au prevăzut cum o să crească pensiile și salariile pe 100 de ani PSD? Nu poți să faci o astfel de predicție care să stea în picioare. Ați văzut că nimeni nu a anticipat pandemia. Pandemia a generat o criză economică mondială care a redus resursele financiare atât pentru fondul de pensii, cât și pentru bugetul de stat și a creat literalmente o problemă serioasă. Creșterea cu 14% a punctului de pensie a fost un efort uriaș pe care l-am făcut având în vedere resursele bugetare”, a spus Ludovic Orban.

De asemenea, Ludovic Orban a anunțat că susține recalcularea pensiilor.

„În ce sens recalcularea pensiilor? Recalcularea pensiilor trebuie să facă dreptate pentru pensionari. Adică să echivaleze pensiile pentru contributivitate similară”, a completat Orban.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentMinistrul Ciprian Teleman propune ca firmele care fac afaceri cu statul să primească ”mărci de prestigiu”
Articolul următorMinistrul Stelian Ion, discuții aprofundate cu specialiștii pe tema desființării SIIJ