Deputatul USR Adrian Wiener este una dintre opțiune Alianței USR PLUS pentru postul de ministru al Sănătății după demiterea lui Vlad Voiculescu. Acesta s-a abținut să comenteze, în direct la REALITATEA PLUS, o eventuală numire a sa, însă a spus că sistemul sanitar este în plină criză și este nevoie de măsuri imediate.

„Suntem în valul trei al pandemiei, iar sistemul sanitar este întins la maximum. Este foarte multă frustrare în societate, dar prioritățile rămân aceleași. În primul rând, eforturile autorităților pentru limitarea transmierii Covid-19. E nevoie de o aplecare umană asupra corpului medical.

Este o responsabilitate enormă, vor exista discuții, va fi luată o decizie. Nu cred că sistemul sanitar suportă o persiune mai mare. Unitățile de Primiri Urgențe (UPU) trebuie să preia pacienții și sper în mobilizarea întregului corp profesional al medicilor”, a declarat Wiener.

Medicul spune că sistemul sanitar este întins la maxim, fiind în plină criză, iar problema paturilor ATI pentru pacienții Covid este prima care ar trebui rezolvată.

„Trecem printr-o criză majoră și avem nevoie de un pachet de măsuri, iar acesta este un proces în desfășurare. Voi acționa în cotextul pandemiei, ca posibil viitor ministru. Important este să vedem unde au fost lăsate lucrurile, ca să vedem ce resurse avem și de unde mai putem face rost de paturi ATI”, a declarat Wiener.

Medicul susține că nu intră în atibuțiile Ministerului Sănătății să modifice criteriile de carantinare ale unei localități. 

„Carantinarea unui oraș trebuie discutată în grupurile special create, nu este o decizia ce poate fi luată doar la Ministerul Sănătății. Nu știu care a fost parcursul ordinului dat de fostul secretar de stat Andreea Moldovan. S-a discutat mult despre aceste critertii de carantinare și s-a sugerat ca gradul de testare să fie luat în considerare atunci când impui decizii într-un oraș”, a mai spus deputatul.

Adrian Wiener a declarat că nu poate comenta o posibilă numire a sa în funcția de ministru al sănătății, decizie ce trebuie să fie luată și comunicată de condcerea USR-PLUS

„Totuși, decizia numirii mele în funcția de ministru trebuie luată de partide. Deci, nu comentez, ci aștept comunicarea oficială de la partide”, a declarat deputatul USR.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentDragoș Pîslaru: „Vlad e de vină pentru incompetența, iresposabilitatea și furtișagul din spitalele românești, nu?”
Articolul următorSURSE: PSD i-a interzis lui Vasile Dîncu să mai vorbească în numele partidului