Ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei, Cseke Attila, a anunţat, joi, că ministerul pe care îl conduce plăteşte în continuare facturile pentru lucrările de investiţii prin PNDL care au ajuns până în 15-17 iunie, urmând ca la rectificarea bugetară din august să fie primite şi restul sumelor necesare.

“Ministrul Dezvoltării a respectat legea. Legea spune că în momentul în care creditele bugetare se epuizează, chiar dacă ca şi plăţi nu s-au epuizat, Ministerul Dezvoltării plăteşte în continuare şi estimez că până în 20 iulie va plăti facturile care au ajuns facturile care au ajuns până în 15-17 iunie (…). Deci, până în 20 iulie vom avea în continuare plăţi efectuate de Ministerul Dezvoltării, urmând ca în august, la rectificare, să primim sumele necesare pentru a continua aceste plăţi”, a declarat Cseke Attila, la finalul şedinţei de guvern.

El a adăugat că, în ultimii 4 ani, niciodată bugetul iniţial al Ministerului Dezvoltării pe acest fond nu numai că nu a fost îndeajuns, dar întotdeauna cel puţin s-a dublat, ceea ce arată că în fiecare an programul a avut această ciclicitate, scrie Agerpres.ro.

“Nu este absolut nimic surprinzător sau întâmplător în acest punct de vedere, pot să liniştesc toate UAT-urile, toţi constructorii. Noi nu am temporizat nici o plată în aceste 6 luni. În luna marte am plătit peste 1,1 miliarde de lei facturi, exact pentru a nu temporiza aceste plăţi”, a precizat Cseke Attila.

Ministrul a dat exemplu bugetele prevăzute pe ultimi trei ani.

“Deci, în 2018 bugetul iniţial pe PNDL a fost de 2,3 miliarde, cel final cu care s-a închis anul a fost 4,6 miliarde. În 2019, 2,5 miliarde iniţial, 6,9 miliarde la finalul anului. În 2020, 2,2 miliarde iniţial şi s-a închis cu 6,5 miliarde. În 2021, a început cu 3,8 miliarde”, a menţionat ministrul Dezvoltării.

Potrivit lui Cseke Attila, în aceste 6 luni a fost important ca investiţiile să fie deblocate, pentru a aduce la zi facturile restante.

“Va fi maxim o lună în care Ministerul Dezvoltării va analiza facturile, care se pot depune în continuare. Constructorii pot să lucreze şi pot să garantez că în august plăţile vor continua”, a spus ministrul Dezvoltării.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentUE verifică banii cheltuiți de România în Deltă – ancheta vizează peste 1 miliard de euro
Articolul următorMinistrul Ioana Mihăilă despre coplata în sistemul de sănătate: “PSD este cel care a introdus în Legea 95, printr-o ordonanţă de urgenţă, această contribuţie”