Ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, a declarat că din 2024 se va putea circula pe întregul inel sudic al Autostrăzii de Centură Bucureşti-Sud. Drulă a mers miercuri pe șantierul Autostrăzii A0, într-o vizită de lucru, însoțit de vicepremierul Dan Barna.

„Lotul 2 al Autostrăzii A0 este început anul trecut. Lotul 1 are autorizaţie doar din februarie. Principala problemă este accesul la sursele de materiale, acele balastiere. Sunt nişte avize care încă aşteaptă alte autorităţi ale statului. În rest, sunt ridicate structurile, se lucrează la picioarele de pod. Ritmul la care trebuie să ajungă şantierul trebuie să crească. Nu avem o problemă acum, dar ar putea deveni o problemă dacă nu creşte. Din discuţiile pe care le-am avut cu constructorul şi din experienţa mea, principalul factor limitator este accesul la aceste surse de materiale. Sperăm să se rezolve în zile, poate maximum săptămâni, şi să crească ritmul pe aceste şantiere. Dumnealor şi-a asumat un termen de livrare pentru o parte din Lotul 2 la sfârşitul anului viitor. Important e să punem seminţele şi să culegem roadele la finalul anului viitor. Se va putea circula complet pe Lotul 2, la finele anului 2020. Lotul 1 a început abia acum două luni. În 2023, semi-inelul sudic va fi complet, iar în 2024 pe întregul inel”, a declarat Cătălin Drulă.

Asocierea SA&PE Construct – Spedition UMB – Tehnostrade a fost desemnată să realizeze lotul 2 al Autostrăzii de Centură Bucureşti (A0). Potrivit Agerpres, valoarea contractului este de 831,92 milioane de lei, fără TVA. Tronsonul are o lungime de 19 kilometri, între Corbeanca şi Afumaţi, iar sursa de finanţare sunt fondurile europene nerambursabile. Durata contractului este de 154 luni, din care 12 luni perioada de proiectare, 22 luni perioada de execuţie a lucrărilor, 120 luni perioada de garanţie a lucrărilor.

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Cătălin Drulă, a efectuat miercuri o vizită pe şantierul Autostrăzii de Centură Bucureşti-Sud (A0 SUD), lot 2, împreună cu vicepremierul Dan Barna.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR PLUS îi cere lui Isărescu să reevalueze numirea lui Dăncilă: “Credibilitatea BNR e esenţială”
Articolul următorCULISE STATULUI PARALEL. Cristian Rizea despre motivul pentru care Adrian Năstase a pierdut alegerile prezidențiale din 2004