Ministrul UDMR al Mediului, Tanczos Barna, a declarat luni la Antena 3 că în România există „poate mii de dosare penale” pe tema tăierilor ilegale de păduri și în coaliția de guvernare s-a convenit de principiu să se înființeze o unitate de investigare a fenomenului.

„Nu poate nimeni sa nege ca exista taieri ilegale in Romania. Exista poate mii de dosare penale pe aceasta tema. Saptamana trecuta am avut o discutie cu ministrul Justitiei, vom mai discuta, inclusiv despre posibilitatea de a infiinta acel Departament specializat pe infractiuni de mediu. Avem prea multe dosare inchise cu NUP si clasate. Pana nu vom gasi retelele criminale nu vom gasi increngatura intre primar, politician, politist, padurar”, a declarat ministrul.

El s-a pronuntat pentru infiintare unei structuri anti-defrisari ilegale in cadrul DIICOT.

Sursa: Realitatea Din UDMR

Articolul precedentLiderul USR-PLUS, Dacian Cioloș, salută decizia Patriarhiei Române de a se implica în campania de vaccinare
Articolul următorOrban despre tensiunile dintre Emil Boc și Vlad Voiculescu: „E bine sa nu fie un dialog TV. Nu fac bine aceste declaratii polemice”