Social-democraţii depun, astăzi, la Camera Deputaţilor, moţiunea simplă împotriva ministrului Sănătăţii intitulată „Incompetenţa şi lipsa de asumare ucid – Vlad Voiculescu, un pericol pentru sănătatea românilor”, iar ea va intra în dezbatere săptămâna viitoare.

Recent, deputatul PSD Alexandru Rafila a vorbit, la un post de televiziune, despre decizia politică a PSD privind moțiunea simplă, acuzând printre altele „modalitatea de testare, lipsa de acțiune și de asumare în ceea ce privește spitalele și secțiile ATI și riscurile pentru pacienți, modul de gestionare a redeschiderii școlilor, care n-a fost în concordanță cu Ministerul Educației, și, mai mult, lipsa de soluții”.

“Nu am văzut soluții, am văzut doar scuze și menționări legate de o anumită grea moștenire în aceste săptămâni care au urmat numirii în funcție a domnului ministru Voiculescu”, a afirmat Rafila.

Reprezentantul României la OMS a făcut câteva mențiuni și referitor la Campania de vaccinare din România.

„Vaccinarea trebuie făcută cu responsabilitate, trebuie analizate cazurile. Eu îmi aduc aminte că tot domnul Voiculescu, la început, fiind întrebat în legătură cu propunerea unui medic din Găești – dacă îmi aduc aminte – susținea că trebuie vaccinate persoane decât să arunce vaccinul, acum văd că cei care fac acest lucru sunt sancționați. Ar trebui să existe puțină consistență și logică în ceea ce afirmă și mai ales măsurile punitive ar trebui să fie adaptate contextului și să nu ducă la demobilizarea personalului medical, care de multe ori lucrează voluntar în aceste centre de vaccinare”, a arătat deputatul PSD.

Aceasta nu este însă singura moțiune simplă pe care o au în vedere social-democrații împotriva membrilor guvernului Cîțu.

Din contră, în perioada următoare ar urma și o moțiune împotriva ministrului Investițiilor și proiectelor europene (Cristian Ghinea – n.red.), pentru că „în privința Planului de Redresare și Reziliență nu există la nivel național un consens, și am vrea ca acele greșeli pe care le-au făcut deja să nu le repetăm”.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentMIERCURI, ora 18: Ce s-a ales de Electroputere Craiova. Povestea fabricii din Oltenia la Culisele Statului Paralel
Articolul următorIa pastila SRS: Discriminare! Pașaportul Covid crește profitul companiilor farmaceutice