Fostul ministru USR al Economiei Claudiu Năsui a afirmat că impactul creşterii taxelor pe care o “pregătesc” PSD şi PNL este, oficial, de 16,4 miliarde de lei, iar USR va ataca la CCR acest act normativ.

“Acum, în anul de graţie 2023, guvernul Iohannis – Ciolacu vine din nou să crească taxele, cu un impact oficial de 16,4 miliarde de lei. Creşterea pe care se pregătesc să o facă acum este mai mare cu 3,1 miliarde de lei decât ultima cea mai mare creştere de taxe din istoria (post revoluţie) a României!!! Asta de la oameni care se jurau la începutul anului că nu cresc taxele”, a declarat Nasui, potrivit unui comunicat transmis duminică AGERPRES.

Fostul ministru al Economiei a amintit că ultima “mare” creştere a taxării a fost operată în perioada guvernării Băsescu – Boc.

“Atunci, guvernul a crescut masiv numeroase taxe prin OUG, printre care şi cota standard de TVA de la 19% la 24%. Impactul oficial de atunci şi actualizat pentru inflaţie este de 13,3 miliarde de lei. Practic în 2010, guvernul Băsescu – Boc a crescut masiv taxele cu 13,3 miliarde de lei (la valoarea leilor de azi)”, a explicat Claudiu Năsui. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPreşedintele USR, Cătălin Drulă, a cerut guvernelor din România şi Bulgaria să elimine taxa de pod de la Giurgiu – Ruse
Articolul următorCaracatița din Vaslui extinsă de GREII județului cu TUNURI de milioane de euro – Dezvăluiri despre „clanul Buzatu”, la Culisele statului paralel