Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, afirmă că va declanşa, cu sprijinul Consiliului General, un referendum local pentru a se decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti.

“Cu aprobarea Consiliului General, voi convoca un referendum local pentru a decide cine răspunde de urbanismul din Bucureşti. Este absurd ca primarii de sector să arunce cu autorizaţii pentru zeci şi sute de blocuri în Bucureşti a căror legalitate nu le controlează nimeni, iar primarul Capitalei să răspundă pentru traficul din Bucureşti. Îmi asum responsabilitatea pentru rezolvarea traficului din Bucureşti, dar cer bucureştenilor să îmi dea responsabilitatea pentru dezvoltarea urbană a acestui oraş”, a afirmat primarul Capitalei, într-o conferinţă de presă.

El le-a cerut candidaţilor la alegerile prezidenţiale şi partidelor parlamentare ca până la alegeri să fie tranşate Codul urbanismului şi Legea spaţiilor verzi urbane.

“Parlamentul are în dezbatere două legi: Codul urbanismului şi Legea spaţiilor verzi urbane. Solicit candidaţilor la alegerile prezidenţiale să se pronunţe în campania pentru alegerile prezidenţiale pe chestiunile cele mai importante din aceste două legi şi solicit partidelor parlamentare ca până la alegerile parlamentare să tranşăm aceste două legi. Numai aşa vor fi în situaţia în care bucureştenii să poată gestiona ei înşişi, prin organele pe care le-au ales, situaţia spaţiilor lor verzi şi dezvoltarea lor urbană şi aceste lucruri să nu fie făcute pe jocuri de culise deasupra intereselor bucureştenilor”, a spus edilul Capitalei.

Articolul precedentCele mai multe voturi pentru Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) au fost obţinute de Alianţa Dreapta Unită – Exit Poll
Articolul următorCare a fost prezența la vot la nivel național – Cele mai noi date de la Biroul Electoral Central