Cătălin-Constantin Nadolu, omul protejat de Florin Cîțu, a fost pus ilegal în mai multe funcții. El a ajuns director general gradul 2 în Secretariatul General al Guvernului (SGG), prin transfer de la Consiliul Județean Ilfov, deși era în stare de incompatibilitate. Nadolu a ocupat alte două funcții manageriale de prim-rang la două companii naționale importante din sectorul energetic, care se află sub controlul Guvernului României: director general al SMART SA și director general al TRANSELECTRICA SA.

Cătălin-Constantin Nadolu, omul protejat de Florin Cîțu, a fost pus ilegal în mai multe funcții. El a ajuns director general gradul 2 în Secretariatul General al Guvernului (SGG), prin transfer de la Consiliul Județean Ilfov, deși era în stare de incompatibilitate.

Nadolu a ocupat alte două funcții manageriale de prim-rang la două companii naționale importante din sectorul energetic, care se află sub controlul Guvernului României: director general al SMART SA și director general al TRANSELECTRICA SA.

Numirile acestuia reprezintă un lung șir de ilegalități comise sub oblăduirea lui Florin Cîțu, a secretarului general al Guvernului și a lui Hubert Thuma pentru fiul celui care era prefect la Vâlcea pe vremea când familia Cîțu a dobândit zeci de hectare de teren.

Cele mai recente numiri au fost făcute în decurs de două zile, chiar dacă Nadolu se afla în incompatibilitate, potrivit unui răspuns oficial de la Guvern, remis Realitatea PLUS.

Solicitarea referitoare la modalitatea de angajare a lui Cătălin Constantin Nadolu a fost înregistrată, iar SGG a comunicat următoarele:

– este adevărat că domnul Constantin Nadolu a fost transferat la SGG. Data corectă este 20.10.2021 în funcția de director general gradul 2 SGG, prin transfer de la Consiliul Județean Ilfov.

– este adevărat că a depus o cerere de transfer, printr-o cerere a solicitat suspendarea pe motiv că deține calitate în Transelectrica.

– cum se justifică mutarea: oportunitarea și necesitatea este atributul Secretariatului General al Guvernului.

– cum mai poate ocupa funcții publice după ce a fost numit fiind în incompatibilitate: nu putem comunica un răspuns, s-au respectat legile, potrivit serviciului de relații publice al SGG.

Articolul precedentUSR consideră inadmisibilă absenţa ministrului Energiei din Parlament, pentru a treia oară în decurs de doar câteva luni
Articolul următorDrulă despre ieftinirea carburanților: ”În loc să aplice o soluţie simplă, au inventat o schemă complicată, opţională”