Premierul Florin Cîțu a vorbit marți despre primele facilități de care s-ar putea bucura românii vaccinați anti-Covid, după data de 1 iunie.

În primul rând premierul le-a mulțumit românilor pentru modul liniștit și responsabil în care s-au comportat de Paști.

“Vreau să le mulţumesc românilor că am avut o sărbătoare pascală liniştită, fără niciun fel de evenimente. Oamenii au înţeles să respecte regulile în vigoare şi asta se vede. Avem rezultate din ce în ce mai bune în ceea ce priveşte rata de pozitivare”, a declarat premierul, citat de Hotnews.ro.

Întrebat ce măsuri de relaxare ar putea fi introduse de la 1 iunie, premierul a vorbit despre renunţarea la mască pe plajă sau în drumeţii, dar şi despre funcţionarea la capacitate maximă a restaurantelor și hotelurilor, în cazul persoanelor vaccinate. De asemenea, pentru persoanele vaccinate ar putea fi permise evenimentele private.

”Este clar că putem vorbi despre fără mască pe plajă, de exemplu. Fără mască, dacă mergem la munte în drumeţie, etc., putem să mergem fără mască. Dar putem să vorbim şi de lucruri sau de facilităţi pentru persoane vaccinate. Putem să vorbim, de exemplu, de restaurante, care pot să ajungă la capacitate de 100% cu persoane vaccinate, la interior. Sau hoteluri, pe litoral, cu capacitate de 100% cu persoane vaccinate. Deci sunt lucruri la care ne uităm. Putem să vorbim de evenimente private care pot fi deschise doar pentru persoane vaccinate şi aşa mai departe. Vom avea aceste evenimente pilot în Bucureşti şi Cluj, dar eu sunt sigur că rezultatele vor fi bune şi putem să ne gândim la astfel de evenimente”, a declarat premierul.

În ceea ce privește renunțarea la masca obligatorie în spațiile deschise, Cîțu a răspuns: ”Deocamdată nu, aș prefera să așteptăm 1 august, ați văzut că în Israel au așteptat până la 60%”.

Articolul precedentPrefectul Capitalei: ”Am văzut o relaxare destul de accentuată în această perioadă şi de acolo am putea să avem nişte efecte negative peste 2 săptămâni”
Articolul următorUSR Bucuresti, acuzatii dure la adresa lui Nicusor Dan: ”Motivul pentru care Bucureștiul a ajuns de facto în faliment este minciuna”