Premierul Florin Citu a declarat miercuri ca dreptul de a protesta il au toti cetatenii romani, dar a subliniat ca legea trebuie respectata.

„Sunt un liberal convins si dreptul de a protesta, de a avea o opinie diferita de a mea este un drept pe care-l au toti cetatenii Romaniei. Un singur lucru cer de la cetatenii Romaniei: cu totii sa respectam legea. Putem sa protestam, putem sa avem opinii impotriva mea, impotriva a ceea ce fac, dar sa respectam legea. Atat! In rest, protestele sau manifestarile publice fac parte dintr-o democratie puternica, democratie consolidata”, a afirmat Citu la Palatul Victoria, intrebat ce mesaj are pentru cei care l-au contestat in strada in aceste zile la protestele desfasurate impotriva restrictiilor impuse de Guvern.

„Pandemia nu se opreste prin proteste, se opreste prin vaccinare”, a mai spus premierul.

Premierul a precizat ca nu are in vedere o relaxare a restrictiilor actuale impuse in contextul pandemiei SARS-CoV-2, deoarece asteapta rezultatele masurilor, adaugand ca „Romania inca pastreaza masurile cele mai relaxate din Uniunea Europeana”.

„In acest moment vrem sa vedem rezultatele acestor masuri pe care le-am luat. Am ajuns la peste 100 de decese in fiecare zi legate de coronavirus. Situatia in ATI este complicata, am ajuns la peste 1.400 de persoane in ATI, cel mai mare numar de la inceputul pandemiei”, a spus Citu la finalul sedintei de guvern.

Sursa: Realitatea Din PNL

Articolul precedentDrulă: A fost lansată licitaţia pentru Drumul expres Bucureşti – Târgovişte
Articolul următorPolitica o fi curvă, dar cu presa “de budoar” cum rămâne? Mișcarea “muy caliente”, de la dreapta la stânga, a înflăcăratei familii Buble