Președintele USR, Cătălin Drulă, face un apel către Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă pentru a vota în Parlament legile care interzic complet publicitatea la jocuri de noroc și amplasarea păcănelelor lângă școli.

Președintele USR le cere liderilor PSD și PNL să nu se lase „influențați de banii celor care profită de pe urma nenorocirii oamenilor”.

„România se confruntă cu o problemă extrem de gravă: dependența de jocuri de noroc. Suntem invadați de reclame: pe stradă, la televizor, la meciurile de fotbal, peste tot, reclame la păcănele, reclame la pariuri sportive, reclame la jocuri de noroc și, în același timp, în comune, în sate, în orașe, în toate localitățile din România, peste tot, case de pariuri și păcănele. Tinerii sunt invitați să vină și să joace, să își piardă banii, să își piardă agoniseală, să își distrugă familiile. Există o măsură extrem de simpă pe care Parlamentul o poate lua, și anume interzicerea reclamelor la televizor, la jocurile de noroc, așa cum s-a făcut de zeci de ani cu fumatul, și interzicea amplasării acestor păcănele și jocuri de noroc în apropierea școlilor. Sunt proiecte de lege depuse și co-semnate de USR care, în acest moment, sunt blocate de PSD și PNL în Parlament, la care a ajuns lobby-ul operatorilor acestor păcănele cu buzunarele grase, cu profit de pe urma nenorocirii oamenilor”, spune Cătălin Drulă

Liderul USR face „un apel uman” către Marcel Cioacu, către Nicolae Ciucă: „sunteți lideri, sunteți oameni de stat, nu putem lăsa această țară, tinerii acestei țări, familiile să fie distruse de flagelul jocurilor de noroc”.

„Haideți să trecem legea, în Parlament, în forma în care interzice complet publicitatea la televizor, în forma în care interzice amplasarea acestor jocuri de noroc și a păcănelelor în apropierea școlilor.
Faceți ceea ce este corect pentru această țară, nu vă lăsați influențați de banii celor care profită de pe urma nenorocirii oamenilor.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Educației s-a răzgândit în privința Vacanței de Paște și anunță o nouă vacanță pentru elevi
Articolul următorExperți din România și Ucraina vor discuta planul de măsurare pentru Canalul Bâstroe. Cât va dura verificarea adâncimii