Președintele USR Cătălin Drulă a anunțat că luni formațiunea va cere în Parlament revocarea din funcție a lui Nicolae Bădălău, reținut duminică seara de procurorii DNA pentru dare de mită în formă continuată și trafic de influență, anunță Mediafax.

„PSD se dovedește din nou partidul corupților. Nicolae Bădălau, omul numit de Marcel Ciolacu la Curtea de Conturi tocmai a fost reținut de DNA pentru dare de mită și trafic de influență. Conform procurorilor, Bădălau făcea presiuni asupra primarilor de comună pentru ca firmele apropiate de el să primească contracte la schimb cu promisiunea unei mite de 7% din valoarea contractelor”, susține Cătălin Drulă.

Acesta spune că Nicolae Bădălau a fost recompensat cu funcția de la Curtea de Conturi „după ce nu a mai prins un loc pe listele PSD de la alegerile parlamentare pentru că a jignit de mai multe ori românii din diaspora”.

„Nu avea nicio recomandare pentru a ajunge la Curtea de Conturi. Din contră: în 1988 a fost condamnat pentru furt și a fost cercetat în mai multe dosare DIICOT și DNA”, a adăugat liderul USR.

Acesta a anunnțat că USR va solicita luni în Parlament revocarea lui Bădălău din funcție.

Potrivit unui comunicat al DNA, Nicolae Bădălău, la data faptelor consilier de conturi în cadrul Curții de Conturi a României și vicepreședinte al Autorității de Audit din cadrul aceleiași instituții, a fost reținut duminică pentru dare de de mită, în formă continuată, și trafic de influență, iar o persoană fizică, reprezentant al unei societăți comerciale, pentru comiterea infracțiunii de complicitate la dare de mită.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentȘeful NATO, vizită oficială în România
Articolul următorCui îi e frică de Bobby Păunescu? Candidatura la prezidențiale, blocată de statul paralel. Marian Vanghelie, anunțul care dinamitează clasa politică: democrația, în impas