Preşedintele USR Vaslui, deputatul Mihai Botez, a declarat, joi, în cadrul unei conferinţe de presă, că recent anunţata comasare a alegerilor locale cu cele europarlamentare reprezintă un “spectacol de prost-gust”.

“Sub masca unei presupuse stabilităţi asigurate de PSD şi PNL, românii au văzut cum în faţa lor s-a montat un spectacol de prost-gust. Toate principiile democraţiei vor fi încălcate, inclusiv decizii ale CCR, doar ca domnul Ciucă şi PNL să fie salvaţi din groapa în care singuri s-au băgat. În acelaşi timp, deşi vor merge pe listă comună la alegerile europarlamentare, la alegerile locale vor merge separat. Să înţelegem că în campaniile din diversele localităţi din judeţul Vaslui dimineaţa se vor înjura în campania pentru primărie iar seara se vor împrieteni pentru a ne vorbi despre cât de bună este lista comună la europarlamentare? După tot ce s-a întâmplat în ultima perioadă, dar şi după decizia cinică de ieri, nu pot spune decât: PNL şi PSD, aceeaşi mizerie. Aceasta este concluzia pe care mi-o asum şi o transmit tuturor vasluienilor”, a afirmat deputatul Mihai Botez.

Preşedintele USR Vaslui a susţinut că prin devansarea alegerilor prezidenţiale şi prin regulile diferite la care se supun cele două tipuri de alegeri, nu se va face vreo economie la buget, ci doar se va crea haos.

Mihai Botez a menţionat, totodată, că Alianţa Dreapta Unită (ADU) reprezintă o alternativă la alianţa PNL-PSD.

“Românii au o alternativă la PSD – PNL. În timp ce stânga din România s-a comasat, Alianţa Dreapta Unită, formată din USR, PMP şi Forţa Dreptei, reprezintă alternativa la struţo-cămila năşită de Ciucă şi Ciolacu. ADU va depune toate eforturile pentru ca românii să poată vota în cadrul alegerilor aşa cum era stabilit în calendarul original. Însă dacă planul comasării va merge până la capăt, românii trebuie să ştie că vor avea cu cine să voteze. USR şi ADU sunt alternativa pentru o societate incluzivă, o societate în care fiecare cetăţean trăieşte bine de pe urma muncii lui, cu un stat care îi oferă infrastructura pentru a se dezvolta, nu birocraţia pentru a-l sufoca. Asta înseamnă o Românie modernă pentru care vom lupta”, a mai spus Botez. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLovitură pentru Klaus Iohannis: Germania nu-l susține pentru funcția de secretar general NATO
Articolul următorSURSE: Coaliția PSD-PNL reia discuțiile pentru stabilirea candidaților la alegerile europarlamentare. STRATEGIA politică