Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, declară la RFI că se simte „extraordinar de frustrat” să vadă cum trece timpul și nu se poate apuca de anumite proiecte, pentru că nu există o comunicare cu primarul general al Capitalei, Nicușor Dan.

Liberalul precizează că are mare încredere în acesta, dar atrage atenția că dacă lucrurile nu se îmbunătățesc, ce ține de el va face, iar ce ține de alții va arăta cu degetul, conform Mediafax.

Ciprian Ciucu vorbește despre „marea, marea, marea problemă a depozitării gunoiului în București, nu o să mai avem în curând unde să îl punem. Aștept ca primarul general să facă odată o întâlnire cu primarii de Sector, că tot întârzie să o facă și i-am trimis multe semnale că e mare nevoie de o astfel de discuție, inclusiv ieri l-am rugat să facă această întâlnire, ca să decidem dacă ne organizăm sub forma unei organizații de dezvoltare intercomunitară, așa cum specifică o condiționalitate, pentru a putea primi fonduri europene sau suntem fiecare pe cont propriu. Eu mă pot organiza, dar nu vreau ca să scap ocazia să lucrăm integrat și aici doar primarul general poate să ne aducă pe toți la masă. Sau ne vedem fără el, dacă nu ne aduce pe toți la masă. Și i-am cerut încă o dată, este a treia oară când îi cer acest lucru și probabil că o va face, mă aștept să o facă, să decidem ce facem cu această asociație de dezvoltare intercomunitară, pentru că din ea trebuie să facem parte noi și trebuie să facă parte și Ilfovul, care are nu știu câte localități”.

Primarul Sectorului 6 speră că la un moment dat va primi un răspuns de la Nicușor Dan: „La un moment dat, o să primesc răspuns, pentru că și eu trebuie să îmi fac bugetul de investiții pentru la anul și oamenii nu știu că de fapt bulevardele principale aparțin de Primăria Capitalei și îmi cer mie soluții. Eu vreau să găsesc soluții și să obțin finanțări, dar vreau să știu, se ocupă de ele sau mă ocup eu. Atâta am cerut, o întâlnire, pe mai multe canale, ca să discutăm despre bugetul de investiții. Faci tu Lacul Morii sau îl fac eu, termini tu Prelungirea Ghencea sau mi-o dai mie, adică lucrări de genul acesta, pentru că nu putem să începem anul, fără să avem o astfel de discuție”.

Ciprian Ciucu spune de exemplu că un sistem unitar de colectare selectivă a deșeurilor nu poate fi implementat în București, decât dacă există o colaborare între Primăria Generală și cele de la Sectoare: „Putem să colaborăm și să facem un sistem unitar la nivel de București sau putem să descentralizăm, dar trebuie să luăm odată decizia asta. De exemplu, eu nu văd o problemă să descentralizăm, pentru că totuși eu în Sectorul 6 am aproape 400.000 de oameni, deci am mai mult decât are un județ întreg și atunci la nivel de județ poți să te organizezi și să-ți faci această activitate singur. La nivel de Sector, care e mai mare ca un județ și mult mai compact și mult mai eficient din punctul de vedere al activităților de management al deșeurilor, pentru că este mai compact și e densitate mai mare, nu poți să te organizezi singur și ești dependent de alții. Și evident că este frustrant, pentru că nu mai am timp să stau, eu am venit pregătit la Primărie, eu vreau să dăm drumul la proiecte, dar vreau să știu câți oameni aloc pe ce proiect și ce fac. Și atunci nu mai am timp efectiv să stau și să văd cum trece timpul, mă frustrează extraordinar să văd cum trece timpul și că nu pot să fac lucruri, pentru că nu am ba nu știu ce cadru legal, ba că alții se mișcă mai greu. Și de aceea, eu nu mai am răbdare și atunci ceea ce ține de mine voi face, iar ceea ce ține de alții o să arăt cu degetul, domnule, termoficarea nu este la Primăriile de Sector, cum cred oamenii, iluminatul public nu e la Primăria de Sector, cum cred oamenii, bulevardele mari nu sunt la Primăria de Sector, cum cred oamenii și așa mai departe”.

Primarul Sectorului 6 precizează că are încredere în Nicușor Dan: „Eu am plecat în acest drum cu toată încrederea în Nicușor Dan. Eu cred în continuare că Nicușor Dan este și va fi un primar foarte-foarte bun. Eu cred că are potențial, în primul rând îi pasă de București și îl duce mintea, ceea ce e foarte important, e un tip inteligent, știe ce are de făcut. Poate sunt eu prea grăbit și atunci omul doar are un ritm mai normal, e normal să se documenteze, este extrem-extrem de complexă Primăria Capitalei și are mult de recuperat. E normal să-ți iei o lună, două, trei, patru, ca să te pui la punct cu complexitatea. Sunt zeci de instituții, cu zeci de bugete, cu fel și fel de găuri de astupat. N-ar vrea nimeni să fie în pielea lui Nicușor Dan. Ceea ce vreau să subliniez e că am încredere în Nicușor Dan, este foarte bine intenționat și competent. Singura chestiune pe care ar trebui să o îmbunătățească, cel puțin în relația cu mine, este această comunicare, doar în scopul coordonării și pentru nimic altceva, să lucrăm împreună pentru oameni”.

Articolul precedentMinistrul Educației anunță schimbări în programa școlară și introducerea unor materii noi
Articolul următorPreședintele Comisiei de Cultură din Camera Deputaților, Iulian Bulai: ”Doina Gradea refuză să pună în aplicare o hotărâre judecătorească”