Scandal uriaș la Brașov între primarul Allen Coliban și consilierii PNL. Liberalii îl acuză pe edilul din partea USR că le-a dezactivat cardurile de acces în primărie, iar aceștia au fost nevoiți să meargă cu un executor judecătoresc. 

Viceprimarul Sebastian Rusu spune că s-a ajuns la o nouă formă de dictatură, după ce aceștia nu pot să intre în birourile funcționarilor publici. Mai mult, executorul judecătoresc cu care au mers în instituție a constatat că aceștia nu pot să-și desfășoare activitatea, iar accesul lor este blocat. 

Am vrea să aducem la cunoştinţa dumneavoastră şi a braşovenilor faptul că primarul Allen Coliban a blocat accesul consilierilor locali în Primărie, aceştia putând intra doar pe uşa principală. Întrucât vom face demersuri pe cale legală, am chemat alături de noi un executor judecătoresc pentru a face constatarea şi a arăta faptul că accesul consilierilor locali este blocat”, a declarat viceprimarul municipiului Braşov – Sebastian Rusu.

El a explicat că niciunul dintre consilieri nu a fost înştiinţat, pe nicio cale, despre dezactivarea cartelelor.

Executorul judecătoresc a încercat, pe rând, să deschidă uşi care duc către funcţionarii de la diverse direcţii, o uşă care duce către secretarul Primăriei Braşov, uşa care duce către birourile viceprimarilor şi departamentul juridic, folosind cartelele de acces ale mai multor consilieri locali, aceştia explicându-i că sunt cartelele consilierilor liberali. Singura cartelă care a funcţionat şi care a deschis uşa a fost cea a viceprimarului liberal Sebastian Rusu, care nu a fost dezactivată.

În timpul verificării posibilităţii de acces şi după ce a constatat că uşile nu pot fi deschise cu cartelele consilierilor, executorul judecătoresc a consemnat cele constatate.

Potrivit jurnaliştilor de la newsbv.ro, ”consilierii locali nu pot interacţiona cu funcţionarii decât dacă îi cheamă la ei în birou”, iar ”funcţionarii nu mai au voie se meargă cu consilierii locali pe teren, dacă aceşti vin cu probleme semnalate de braşoveni”.

Articolul precedentGuvernul a publicat documentul prin care ANULEAZĂ limitarea folosirii cash-ului
Articolul următorSondajul care dinamitează scena politică din România – Pe cine ar vota românii la prezidențiale