Partidul USR cere demisia ministrului Sănătății, Alexandru Rafila. „Vedem o lene acută și un dispreț incredibil față de această criză de sănătate publică pe care o traversăm”, transmite formațiunea condusă de Cătălin Drulă.

„Rafila, demisia! România nu are nevoie, în plină criză a medicamentelor și cel mai mai agresiv val al virozelor din ultimii ani, de un ministru al Sănătății care încă „analizează cifre”.

Medicamentele antitermice și antiinflamatoare, în special formulările pentru copii, lipsesc din farmacii. Nu de ieri, ci de anul trecut. Mai precis din noiembrie, lucru avertizat inclusiv de Agenția Națională a Medicamentului. În fața acestei realități, ministrul antisănătății Rafila crede că „sunt încă medicamente”. Pe scurt, suntem într-o criză a medicamentelor în plin val de viroze, iar cei mai afectați sunt copiii.

„O să analizez cifrele pentru săptămâna care a trecut și atunci, bineînțeles că o să avem în vedere scenariul care rezultă din prelucrarea acestor cifre”. Asta ne spune la începutul anului ministru Sănătății, cu nu mai puțin de aproape 100.000 de infecții respiratorii înregistrate săptămânal în România”, a declarat USR.

„Avem un ministru analist, care constată liniștit și tot folosește verbe la viitor, în loc să fi aplicat deja legea (Ordinul nr. 269/2017) care spune clar că are obligaţia să asigure stocuri adecvate şi continue de medicamente! Prin măsuri rapide, nu la două luni distanță când se pune problema declarării epidemiei de gripă în România!

Ministrul Rafila trebuia încă de anul trecut să fi reacționat responsabil și nu să vulnerabilizeze și mai mult pacientul român. Este ministru într-un guvern cu o majoritate de 70%! În schimb, vedem o lene acută și un dispreț incredibil față de această criză de sănătate publică pe care o traversăm”, a concluzionat partidul.

 

 

 

 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCătălin Drulă: Şeful demis de la TAROM era omul lui Lucian Bode
Articolul următorGeorge Constantin Păunescu, interviu-eveniment la Realitatea PLUS