USR solicită redeschiderea creșelor și a grădinițelor de stat, din 15 iunie, susținând că „părinții care au nevoie de servicii educaționale trebuie să aibă această opțiune la cererea lor”.

„Părinții au nevoie de sprijin, creșele și grădinițele trebuie redeschise. Angajații care au copii preșcolari și și-au reluat deja activitatea profesională, sau vor reveni în curând la locurile de muncă, au nevoie de ajutor cu supravegherea copiilor. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că unitățile de învățământ private pot fi redeschise începând cu 15 iunie, dar USR consideră că nu este suficient. De educația din unitățile private beneficiază doar o parte dintre copiii din țara noastră. În consecință, deschiderea instituțiilor de stat este necesară deoarece nu toți părinții au posibilitatea financiară de a-și trimite copiii în creșele și grădinițele private”, precizează USR într-un comunicat de presă.

USR face un apel către autorități să permită și deschiderea unităților de stat prin respectarea regulilor care să asigure protejarea sănătății copiilor.

„Altfel se creează discriminări și inechități, precum și situații foarte dificile pentru unele familii cu copii mici. Pandemia a adus dificultăți pentru toți românii, de la problemele care țin strict de sănătate sau izolare, la cele legate de șomaj. Statul trebuie să facă tot posibilul pentru a ușura, în acest moment, situația familiilor greu încercate, și nu să le creeze noi situații fără ieșire”, consideră USR.

Deputatul USR Cristina Iurișniți, membru în Comisia de Învățământ, spune că „părinții care au nevoie de servicii educaționale trebuie să aibă această opțiune la cererea lor, cu respectarea normelor legale privind siguranța sanitară și distanțarea socială.”

Potrivit hotărârii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), adoptată joi seara, „se permite desfăşurarea activităţilor în creşe, grădiniţe şi after-school pe perioada vacanţei de vară, în condiţiile stabilite prin ordin comun al ministrului educaţiei şi cercetării, al ministrului sănătăţii şi al ministrului muncii şi protecţiei sociale”.

Articolul precedentNicușor Dan: ”Firea este un primar plângăcios care ştie să spună doar ‘sunt sabotată’. De fapt, e doar incompetentă”
Articolul următor100% TU DECIZI! Călin Popescu Tăriceanu, omul pasionat de mașini, motociclete și neveste