Deputatul USR Ionuţ Moşteanu cere Guvernului să trimită cât mai repede în Parlament hotărârea privind starea de alertă, cu toate documentele legate de fundamentarea acesteia. El crede că este nevoie de aceste detalii pentru a nu mai permite PSD-ului acest joc “politicianist şi iresponsabil” legat de prelungirea stării de alertă. Moşteanu apreciază că sunt unele ”anomalii” referindu-se la deschiderea sălilor de jocuri de noroc, deşi restaurantele rămân închise, informează news.ro.

”Este nevoie de un nou proiect de hotărâre de Guvern. Suntem iar pe ultima sută de metri cu prelungirea stării de alertă şi ne aducem aminte ce s-a întâmplat când am rămas o perioadă într-un vid legislativ, nu este cazul acum, însă cer Guvernului Orban să trimită cât mai repede către Parlament hotărârea de Guvern şi toate documentele de fundamentare pentru aceasta, toate analizele, toate cifrele, e nevoie de o colaborare reală cu Parlamentul, e nevoie să avem toate aceste detalii în primul rând pentru a nu mai permite PSD-ului şi aliaţilor săi acest joc politicianist şi iresponsabil pe marginea discuţiei legate de prelungirea stării de alertă”, a declarat, luni, Ionuţ Moşteanu, citat de news.ro.

El a menţionat că trebuie înţeles şi de ce după o perioadă când lucrurile au părut că merge bine s-a înregistrat o creştere a numărului de cazuri.

“E nevoie de o discuţie reală, e nevoie să înţelegem, să ne uităm la cifre, vedem iată că după o perioadă când lucrurile au părut că merg bine, avem mai multe zile la rând cu o creştere destul de serioasă a numărului de cazuri noi, am văzut de asemenea şi o creştere a numărului de teste în aceste zile, sper şi nu vreau să alimentez toate discuţiile şi fabulaţiile din jurul acestei corelaţii între creşterea numărului de teste şi creşterea numărului de cazuri noi. Sper ca Guvernul să continue testarea masivă şi în perioada următoare. Este o problemă foarte serioasă de sănătate publică”, a explicat deputatul USR.

El a mai spus că nu înţelege, de exemplu, de ce sălile de jocuri de noroc au fost deschise şi restaurantele nu.

“Sunt câteva lucruri, hai să nu spun anomalii, dar mai greu de înţeles, asta cu jocurile de noroc este una dintre ele. Cred că a contat foarte mult presiunea unor asociaţii patronale. Nu înţeleg de ce este mai sigur să laşi nişte oameni două, trei ore într-o sală de jocuri de noroc şi nu este la fel de sigur să laşi două, trei persoane la o masă în resturant. Aici ar trebui să vedem nişte analize”, a mai declarat Ionuţ Moşteanu.

Articolul precedentAstăzi se decide în Parlament soarta primarilor din toată țara
Articolul următor100% TU DECIZI! Nicolae Bănicioiu, ministrul din vremea Colectiv, ipocrizie pe COVID-19