Dialogul tripartit între sindicate, patronate şi autorităţile statului nu trebuie să fie formal, doar “un exerciţiu de imagine”, ci un “element cheie” pentru rezolvarea problemelor din societate, a transmis, joi, preşedintele Senatului, Anca Dragu, la Congresul Blocului Naţional Sindical.

“Vă felicit pentru activitatea pe care o desfăşuraţi de 30 de ani în beneficiul salariaţilor. (…) Ca să trecem cu bine această perioadă şi să protejăm cea mai importantă resursă – resursa umană, e nevoie să colaborăm şi să identificăm împreună soluţii, atât pentru atingerea obiectivelor dumneavoastră, cât şi pentru punerea în aplicare a programului de guvernare care propune un nou model de dezvoltare”, a afirmat Dragu, într-un mesaj video transmis la Congresul BNS.

Ea a subliniat că dialogul tripartit este vital pentru o economie sănătoasă.

“Foarte important de subliniat, este punctul meu de vedere, este faptul că dialogul tripartit între sindicate, patronate şi autorităţile statului nu trebuie să fie unul formal, doar un exerciţiu de imagine sau de respectare a legislaţiei care prevede conlucrarea. De ce? Pentru că acest dialog este vital pentru o economie sănătoasă, fiind un element cheie pentru menţinerea consensului şi pentru rezolvarea problemelor din societate”, a spus Anca Dragu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentMinistrul Cseke Attila: “Guvernul doreşte în patru ani de zile să investească în consolidarea clădirilor cu risc seismic un miliard de lei”
Articolul următorPreședintele Iohannis: Solicit ministrului Justiției să explice public de urgență cum s-a ajuns ca dosarul evenimentelor din 10 august 2018 să fie clasat