USR nu se va rupe, iar scăderea în sondaje este doar un mit, spune președintele interimar, Cătălin Drulă, după ce în spațiul public au apăriut informații că Dacian Cioloș intenționează să înființeze un partid.

„Nu, eu nu cred că se va rupe. De altfel, înțeleg că aceste zvonuri, pe care le-am văzut și eu din presă, nu au fost confirmate în nici un fel. Noi muncim în fiecare zi în Opoziție, facem Opoziție pe tot terenul la această coaliție, am numit-o coaliția și Guvernul militaro-socialist, pentru că acest Guvern are pe de o parte impact în buzunarul oamenilor, în prosperitate și pe de altă parte într-un regres democratic. Consider că e foarte multă muncă de făcut în Opoziție, în momentul de față, că USR este singura alternativă liberală prodemocratică, USR este casa bună a tuturor celor care vor să contribuie la acest proiect adevărat liberal, de dreapta, de Opoziție în România”, spune la RFI Cătălin Drulă.

El spune că Dacian Cioloș „își poate găsi ce rol dorește pentru a contribui în continuare”.

„Eu discut cu toți colegii mei din partid. Domnul Cioloș a avut o contribuție în această construcție, în ultimii ani, sunt convins că-și poate găsi ce rol dorește dumnealui pentru a contribui în continuare, este europarlamentar. USR este un partid, asta e diferența majoră față de celelalte partide, că suntem liberali cu adevărat în acțiunea externă, dar și în interior. Asta înseamnă că există această dezbatere vie internă, nu e o unitate militară, am văzut ce s-a întâmplat la PNL săptămâna trecută, chiar l-am văzut pe un fost președinte acuzând că este unitatea UM PNL. Într-o democrație, un partid trebuie să fie viu, să existe dezbateri, să existe competiție internă. Vă asigur că la noi vom avea Congres în octombrie, vor exista mai multe candidaturi, nu va fi totul aranjat cu 96% dinainte și așa e sănătos”, spune președintele interimar al formațiunii.

Președintele interimar al formațiunii afirmă că scăderea USR în sondaje „este un mit”.

„Să știți că e și o parte de mit aceasta cu scăderea în sondaje. Din cifrele și analizele sociologice pe care le avem noi, suntem în zona ultimelor alegeri prin care am intrat în Parlament. Avem în momentul de față 16% din Parlamentul României, USR e o forță, avem 80 de parlamentari, de unde la alegerile anterioare aveam 40 de parlamentari (…). Eu cred că putem merge în sus și cred că putem construi pentru guvernarea din 2024 și asta este lupta noastră”, conchide Drulă.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentJudecătorul Cristi Danileț este propunerea USR pentru Curtea Constituțională
Articolul următorCătălin Drulă: Discuția despre 9,4% din PIB pentru pensii e falsă. Statul s-a bucurat că încasează mai mult din scumpiri