Curtea de Apel București a dat verdictul în procesul în care Clotilde Armand, actualul primar al Sectorului 1, a cerut să se anuleze raportul Agenției Naționale de Integritate care o acuza de incompatibilitate cu funcția deținută.

După un an de zile în care a făcut tot ce i-a stat în cale să tergiverseze procesul, cu diverse cereri și proceduri, Clotilde Armand a pierdut azi procesul la Curtea de Apel București. Primarul Sectorului 1 ceruse anularea raportului de evaluare prin care Agenția Națională de Integritate (ANI) a găsit-o în stare de incompatibilitate. 

Curtea de Apel București a admis doar sesizarea CCR cu privire la textul legal care reglementează incompatibilițările primarilor, fără a dispus și suspendarea judecății până la soluționarea excepției la CCR.

„Respinge ca inadmisibilă cererea reclamantei de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 alin. (1), (3), (4) şi (5) din Legea nr. 176/2010.

Admite cererea reclamantei de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003 şi art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010. Sesizează Curtea Constituţională cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003 şi art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010 prin raportare la prevederile art. 1 alin. (5), art. 15 alin. (1), art. 20 alin. (1) şi (2), art. 21 alin. (3), art. 24 alin. (1), art. 52 alin. (1) şi art. 53 alin. (2) teza a II-a din Constituţia României.

Respinge ca neîntemeiată cererea reclamantei de suspendare a judecăţii cauzei până la pronunţarea de către Curtea Constituţională asupra excepţiei de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 87 alin. (1) lit. k) din Legea nr. 161/2003 şi art. 25 alin. (2) din Legea nr. 176/2010, cu privire la care s-a admis cererea de sesizare.

Respinge ca neîntemeiată excepţia tardivită?ii invocării unor noi critici cu depă?irea termenului prevăzut de art. 22 alin. (1) din Legea nr. 176/2010, excepţie ridicată de către pârâtă.

Respinge ca neîntemeiată contestaţia, astfel cum a fost completată, formulată de către reclamanta ARMAND CLOTILDE-MARIE-BRIGITTE în contradictoriu cu pârâta AGENŢIA NAŢIONALĂ DE INTEGRITATE.

Cu drept de recurs în termen de 48 de ore de la data pronunţării hotărârii în privinţa soluţiei de respingere ca inadmisibilă a cererii reclamantei de sesizare a Curţii Constituţionale cu excepţia de neconstituţionalitate a dispoziţiilor art. 25 alin. (1), (3), (4) şi (5) din Legea nr. 176/2010, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Cu drept de recurs în termen de 15 zile de la data comunicării hotărârii în privinţa celorlalte soluţii, cererea de recurs urmând a se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a IX-a de Contencios Administrativ şi Fiscal, sub sancţiunea nulităţii. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei astăzi, 11.03.2024”, scriu magistrații în decizia lor.

Ce cred cu adevărat rușii despre români. Peripețiile unui român care i-a interogat pe stradă: „Șocat de unele reacții”

Reacția primăriței

„Nicio surpriză în minuta instanței – noul judecător – numit “noaptea, ca hoții” fără nicio motivare sau argument juridic – și-a îndeplinit misiunea pentru care a fost promovat la Curtea de Apel. A respins contestația mea împotriva raportului ANI. Voi contesta această decizie și voi face o plângere către Inspecția Judiciară pentru gravele abateri juridice de asta”, scrie Clotilde Armand pe Facebook.

De altfel, Clotilde Armand a mai acuzat coaliția PSD și PNL că încearcă blocarea candidaturii sale cu ajutorul justiției. Anterior deciziei, Primarul Sectorului 1 al Capitalei a scris pe pagina sa de facebook că judecătorul care trebuia să decidă dacă a fost în conflict de interese, în momentul în care și-a acordat spor de 50 la sută, a fost schimbat peste noapte. 

Armand susține că fosta judecătoare a admis toate cererile sale și a administrat obiectiv toate probele. Ea spune că nouă judecătoare promovată în luna decembrie a anului trecut pe criterii politice va decide dacă va putea să candideze în acest an. Primarul sectorului 1 al Capitalei spune că întreg scandalul generat de Agenția Națională de integritate este comandat de politicienii de la putere. Ea susține că este nevinovată și este în aceeași situație ca a lui Vlad Voiculescu sau a Flaviei Boghiu. 

Ce spune raportul ANI

Potrivit Agenției Naționale de Integritate, Clotilde Armand s-a aflat în conflict de interese, deoarece în exercitarea atribuţiilor de primar a semnat dispoziţiile prin care s-a numit pe sine manager al proiectului “Îmbunătăţirea capacităţii administrative locale privind dezvoltarea, implementarea şi promovarea măsurilor anticorupţie”, finanţat din fonduri europene şi care au produs un folos material pentru sine în cuantum de 18.720 lei, încălcând astfel prevederile art. 70, art. 71 şi art. 76 din Legea nr. 161/2003.

Sursa: Newsinn

Articolul precedentGuvernul a adoptat calendarul alegerilor europarlamentare și locale din 9 iunie. Când începe campania electorală
Articolul următorCătălin Drulă a depus plângere penală împotriva lui Marcel Ciolac pentru manipularea pieței în cazul Roșia Montană