Preşedintele Grupul Renew Europe din Parlamentul European, liderul PLUS, Dacian Cioloş, afirmă că ”democraţia e vulnerabilă atunci când nu o preţuim şi nu o apărăm în fiecare zi”, iar ceea ce se întâmplă în Statele Unite ale Americii ”reprezintă un avertisment dureros că excesul şi lipsa de echilibru în comportament şi discurs sunt periculoase pentru orice ţară”.

”Democrația e vulnerabilă atunci când nu o prețuim și nu o apărăm în fiecare zi.

Violența nu poate în niciun caz și niciodată apăra sau întări democrația. O poate doar compromite.

Vedem acum consecințele otrăvii populismului și a diviziunilor semănate de Donald Trump. Imaginile din Statele Unite amintesc de mineriadele din România și reprezintă un avertisment dureros că excesul și lipsa de echilibru în comportament și discurs sunt periculoase pentru orice țară. Dacă se poate întâmpla în SUA, se poate întâmpla oriunde.

Sprijin deplin pentru prietenii noștri americani dedicați democrației și statului de drept. Nimic nu poate fi mai puțin american decât ce se întâmplă acum la Washington.”, a scris, miercuri seară, pe Facebook, Dacian Cioloş.

Mai mulţi protestatari care îl susţin pe Donald Trump au pătruns în clădirea Capitoliului de la Washington în ziua în care este validată alegerea lui Joe Biden în funcţia de preşedinte al SUA.

Poliţia Capitoliului a reţinut câţiva protestatari care intrau în clădire. Unii demonstranţi au ajuns până în sala Senatului, căţărându-se pe ziduri, moment în care poliţiştii au scos armele. De asemenea, poliţia a ordonat, miercuri, evacuarea mai multor clădiri ale Congresului american, în timp ce manifestanţi susţinători ai lui Trump au protestat faţă de validarea victoriei lui Joe Biden în faţa Capitoliului, într-o atmosferă tensionată.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentAnca Dragu despre violențele din SUA: ”Haos şi violenţe, manipulare, radicalizare; dialogul a fost înlocuit de ţipete”
Articolul următorMinistrul Drulă despre primul sectretar de stat numit: ”Îl poți trezi la 3 noaptea să îți spună stadiul oricărei autostrăzi”