Coaliția a decis, în ședința de marți seara, că e nevoie de elaborarea unei noi legi a pensiilor. Anunțul a fost făcut de vicepremierul Dan Barna. Premierul Florin Cîțu a spus că legea va fi transparentă și că vor fi „mai multe etape”.

„În momentul de față e foarte clar – și acesta e un angajament, că vorbim despre o nouă lege a pensiilor”, a spus Dan Barna după ședința coaliției de guvernare.

Întrebat în legătură cu acest subiect, Cîțu a spus: „Legea pensiilor va fi publicată, va fi transparență, o să fie mai multe etape”.

Declarațiile vin în condițiile în care în ultimele zile au existat discuții în spațiul public privind pensionarea anticipată și perioada minimă de cotizare la pensie. În timp ce PSD susține că Guvernul Cîțu s-ar fi angajat în fața Comisiei Europene să nu mai majoreze pensiile, să desființeze pensionarea anticipată și să crească vechimea în muncă necesară pensionării, ministrul Muncii, Raluca Turcan, a spus că sunt „minciuni gogonate”.

„În ceea ce privește informația lansată în spațiul public, potrivit căreia “Guvernul vrea să crească stagiul minim de cotizare la pensie de la 25 de ani la 35 ani”, atragem atenția că potrivit Legii nr. 263/2010, stagiul minim de cotizare este de 15 ani, atât pentru femei cât și pentru bărbați, nu 25 de ani, și nu există nicio discuție care să vizeze majorarea acestuia”, a arătat și Ministerul Muncii într-o postare pe Facebook.

„În același timp, MMPS nu a inițiat nicio discuție și nu există nicio intenție de a elimina pensionarea anticipată”, se mai arată în postare.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPetrecere de ziua lui Orban cu zeci de invitați fără mască
Articolul următorDecizie ISTORICĂ! Uniunea Europeană a aprobat certificatul digital COVID-19