Vicepremierul Dan Barna, copreşedinte al Alianţei USR PLUS, a declarat, vineri, că statul român nu va ceda la presiunea ”şantajului” unor ”grupări mafiote”, menţionând că există disponibilitate la dialog cu condiţia reluării circulaţiei metroului, iar ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă, nu va ceda presiunii organizatorilor acţiunii ”ilegale” de protest, informează Agerpres.

“Statul român nu va ceda la presiunea şantajului unor grupări mafiote. Sunt de azi-dimineaţă la Ministerul Transporturilor alături de Cătălin Drulă şi am stat permanent în legătură cu prefectul Capitalei şi toate autorităţile care au atribuţii în rezolvarea crizei de la metroul din Bucureşti. Vă pot asigura ca ministrul Cătălin Drulă (…) nu va ceda niciunei presiuni venite din partea organizatorilor unei acţiuni ilegale, periculoase şi iresponsabile”, a scris Barna, pe Facebook.
 

El a menţionat că există disponibilitate la dialog, dar prima condiţie este reluarea circulaţiei metroului, mai arată Agerpres.

“Există disponibilitate pentru dialog, chiar în acest moment directorul Metrorex discută la Prefectură cu reprezentanţii celor trimişi de domnul Rădoi să protesteze ilegal, dar prima condiţie pentru orice discuţie rămâne reluarea circulaţiei metroului”, a adăugat Dan Barna.

Vineri, circulaţia metroului este blocată de un protest spontan al unor reprezentanţi ai sindicatului USLM în staţia Piaţa Unirii, aceştia coborând pe şine şi împiedicând pornirea trenurilor de pasageri. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentHotărârea de Guvern privind noile RESTRICȚII a fost publicată în Monitorul Oficial! Măsurile intră în vigoare DUMINICĂ – Vezi documentul integral
Articolul următorSecretarul general al NATO, Mircea Geoană: “China şi-a propus să devină principala putere pe inteligenţă artificială în următorul deceniu”