Deputatul USR Bogdan Rodeanu a declarat, luni, că PSD a prelungit mandatele aleşilor locali până când şi-a dat dreptul de a stabili data alegerilor, după ce, timp de 30 de ani, doar Guvernul a decis data alegerilor, anunță MEDIAFAX.

„PSD a prelungit mandatele aleşilor locali până când şi-a dat dreptul de a stabili data alegerilor! A fost o dezbatere inutilă pentru a rezolva o problemă inutilă, creată de PSD. 30 de ani, doar Guvernul a decis data alegerilor. Nu a contat care partid era la guvernare şi care în opoziţie – stabilirea datei alegerilor era facută doar în Guvern. De data asta însă, PSD vrea ca Parlamentul să decidă data alegerilor. De ce? Pentru că nu mai sunt la guvernare. Însă în Parlament, PSD are majoritatea obţinută în 2016, cu programul mincinos al lui Liviu Dragnea, întărită şi cu numeroşi parlamentari care au dezertat din partidele de opoziţie. Aşa a lucrat PSD până acum. Au parazitat cu interesul de partid orice problemă a societăţii”, a declarat Bogdan Rodeanu.

El a reamintit și de „îmbunătățirea” legilor Justiției făcută de PSD: „Le-au îmbunătățit până le-au stricat”.

„Era nevoie de îmbunăţirea legilor Justiţiei? Le-au îmbunătăţit până le-au stricat de tot ca să-l scape pe Dragnea – şi nu numai! – de puşcarie. Era nevoie de îmbunătăţirea reglementărilor economice? Au bramburit toată economia. Era nevoie de îmbunăţirea condiţiilor de viaţă pentru pensionari? Le-au îmbunătăţit până au majorat ŞI pensiile speciale. Şi multe altele. Aşa s-a întâmplat şi astăzi: era nevoie de prelungirea mandatelor aleşilor locali pentru că alegerile locale au fost amânate din cauza pandemiei COVID 19 iar PSD a prelungit mandatele aleşilor locali până când şi-a dat dreptul de a stabili data alegerilor. Şi locale şi parlamentare. Toate aceste lucruri trebuie puse în ordinea normală. Şi aşa vom face, odată cu alegerile locale şi cele parlamentare, pentru ca deciziile administraţiei locale şi naţionale să fie luate în interesul şi beneficiul cetăţenilor, nu al partidului stat”, a conchis Rodeanu.

Camera Deputaților a aprobat, luni, proiectul de lege care prevede prelungirea mandatelor aleșilor locali până la data de 1 noiembrie. Legea urmează să fie trimisă președintelui Klaus Iohannis pentru promulgare.

Articolul precedentCristina Iurișniți: Indiferența ucide suflete și destine! Trebuie să învățăm să luăm atitudine!
Articolul următorJudecătorul Cristi Danileț: Legislația permite unui infractor, indiferent de ce faptă abominabilă a comis, să aibă parte de eliberare