Judecătorul Cristi Danileț a declarat, luni seară, la emisiunea “Legile Puterii” de la Realitatea Plus, că judecătorii sunt siderați de ceea ce se întâmplă în ultima perioadă în România, menționând că legislația permite, la ora actuală, eliberarea condiționată a oricărui infractor, indiferent de fapta comisă.

“Suntem siderați de ceea ce se întâmplă în ultima vreme în România. S-a pus accentul pe drepturile deținuților și uitați ce se întâmplă. Judecătorii aplică legislația, iar legislația permite unui infractor, indiferent de ce faptă abominabilă a comis, să aibă parte de eliberare condiționată.

Se ia în considerare comportamentul lor în penitenciar și, în baza acestor documente, se face o analiză din partea comisiei de specialitate din penitenciar și apoi se ia o decizie de către un judecator. Noi nu avem niciun fel de criteriu obiectiv. Legislația permite ca un infractor extrem de periculos să fie pus în libertate”, a declarat Cristi Danileț, la Realitatea Plus.

“Ca student la Drept, am stat în condiții mai proaste decât cei din penitenciare”, a completat judecătorul.

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentDeputatul Bogdan Rodeanu: „PSD a prelungit mandatele aleşilor locali până când şi-a dat dreptul de a stabili data alegerilor!”
Articolul următorLiderul USR, Dan Barna: Cazul fetei incendiate arată, din nou, eşecul statului român în a-şi proteja cetăţenii