Cazul fetei de 17 ani din localitatea mehedinţeană Dârvari, incendiată de un bărbat eliberat după 25 de ani de detenţie, arată “din nou” eşecul statului român în a-şi proteja cetăţenii, a declarat, luni, preşedintele Uniunii Salvaţi România, Dan Barna, anunță AGERPRES.

“O fată de doar 17 ani se zbate azi între viaţă şi moarte pentru că, la aproape un an de la cazul Alexandra din Caracal, nu s-a schimbat aproape nimic. Cazul Larisei din Dârvari, fata incendiată de un criminal în serie, eliberat de judecători pe motiv că s-a reabilitat, arată din nou eşecul statului român de a-şi proteja cetăţenii aflaţi în pericol”, a scris Barna, pe Facebook.

El a menţionat că, după cazul Alexandra, USR a propus un pachet de măsuri “pentru a preveni noi drame”, fiind abrogat recursul compensatoriu, “dar Legile Justiţiei au rămas în forma lui Dragnea”.

Potrivit lui Barna, sistemul de localizare a apelurilor prin 112 a fost îmbunătăţit, dar poliţiştii şi procurorii “au nevoie în continuare de aparatură mai bună” pentru a-şi face datoria.

“Transportul judeţean a reintrat în categoria transportului public, dar sistemul Alertă Răpire Copil nu a fost operaţionalizat. Mai sunt multe de făcut. În primul rând, USR cere operaţionalizarea registrului pentru infractorii sexuali şi crearea unor registre speciale, operative, pentru faptele de violenţă, în special domestică (chiar şi cele soldate cu retragerea plângerilor de către victime); cei care săvârşesc astfel de fapte să fie supuşi unor terapii şi unor monitorizări. Nici PSD, nici PNL nu au făcut din protejarea persoanelor aflate în pericol, cele mai multe dintre ele, fetiţe şi femei, o prioritate. Noi, USR, o facem. Săptămâna trecută ne-a trecut de Parlament o lege care pedepseşte violenţa şi hărţuirea prin mijloace electronice şi avem în dezbatere legea împotriva violenţei în familie”, a precizat liderul USR.

Articolul precedentJudecătorul Cristi Danileț: Legislația permite unui infractor, indiferent de ce faptă abominabilă a comis, să aibă parte de eliberare
Articolul următorSenatul dezbate astăzi alocarea de bani pentru farmacii și cabinete medicale