Filiala USR Bihor şi-a prezentat joi, într-o conferinţă de presă, candidatul pentru funcţia de preşedinte al Consiliului Judeţean în alegerile din 9 iunie, fiind juristul Alex Orjan, vicepreşedinte al Camerei de Comerţ Româno-Chineze.

De asemenea, a fost prezentat şi candidatul USR pentru funcţia de primar al municipiului Oradea, anunţat încă de anul trecut, antreprenorul Daniel Palaghianu, preşedinte al USR Oradea şi vicepreşedinte USR Bihor.

Potrivit preşedintelui USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, candidatul Alex Orjan a fost desemnat săptămâna trecută de către delegaţii la Conferinţa Judeţeană a formaţiunii, unde a fost singurul înscris pentru candidatură.

Angajat la o firmă multinaţională din zona Ştei, vicepreşedinte pe ţară al Camerei de Comerţ Româno-Chineze (preşedinte în Bihor) şi membru USR de anul trecut, Orjan, în vârstă de 35 de ani, este absolvent al Facultăţii de Drept a Universităţii din Oradea, unde a absolvit şi un masterat în politici publice europene.

“Obiectivul nostru în Bihor este să intrăm în Consiliul Judeţean, să atingem pragul de 5%”, a declarat deputatul Dehelean.

Alex Orjan şi-a prezentat primele trei obiective importante din programul său electoral: “încurajarea producătorilor locali”, “creşterea venitului pe cap de locuitor”, în condiţiile în care venitul mediu în Bihor este de 3.957 lei, ceea ce situează judeţul pe locul 27 în ţară, după judeţe precum Arad (4.218 lei), Timiş (5.543 lei) şi Sălaj (3.985 lei), precum şi “susţinerea în continuare a proiectelor de infrastructură demarate de actuala administraţie”.

La rândul său, candidatul la funcţia de primar al Oradei, Daniel Palaghianu, a afirmat că obiectivul de a atinge pragul electoral este valabil şi în municipiul reşedinţă, pentru a le permite intrarea în Consiliul Local.

Palaghianu a spus că “Oradea este un oraş foarte frumos, care s-a dezvoltat foarte mult în ultima perioadă”, dar actuala administraţie neglijează unele domenii precum educaţia, cultura, mediul, sectorul de afaceri şi democraţia participativă.

Liderul USR Bihor, deputatul Silviu Dehelean, a mai declarat că ne aflăm “într-un moment destul de critic pentru democraţia românească”, în care se creionează un “partid unic, format din PSD şi PNL”, care pe lângă listele comune la europarlamentare, îşi pregăteşte calea pentru un candidat unic la prezidenţiale, pentru liste comune şi la parlamentare şi, după cum a aflat recent, colaborări pentru majorităţi în consiliile locale. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentNicușor Dan, prima reacție după ce a aflat că medicul Cîrstoiu va fi adversarul său în alegeri: Voturile PSD, împărțite între el și Popescu Piedone
Articolul următorRusia amenință direct România: „Se poate termina foarte rău pentru familiile și copiii lor”