Flavia Boghiu, viceprimarul Brașovului, cercetată de DNA pentru abuz în serviciu, se declară nevinovată, dă vina pe PNL și spune că dacă dosarul ajunge în instanță, va demisiona.  

Unul dintre cei doi viceprimari ai municipiului Braşov, Flavia Boghiu (USR), anunţă, marţi după-amiază, pe Facebook, că a fost chemată la sediul DNA pentru ”a i se aduce la cunoştinţă o calitate generică de suspect”.

Ea spune că nu poate da mai multe detalii despre speţă, dar susţine că aceasta a fost deschisă în urma unor reclamaţii depuse la adresa sa de către celălalt viceprimar al oraşului, Sebastian Rusu (PNL) şi de un dezvoltator imobiliar. Boghiu dă asigurări că este nevinovată, subliniind că, dacă va fi deferită justiţiei, va demisiona din toate funcţiile pe care le deţine.

”În anul electoral 2024, în urma unei plângeri făcute de viceprimarul PNL Sebastian Rusu şi dezvoltatorul imobiliar Garbis Kehayian, care voia să construiască blocuri pe dealurile Braşovului, am fost invitată astăzi la DNA pentru a mi se aduce la cunoştinţă o calitate generică de suspect în dosarul Catacombelor de După Ziduri”, scrie, marţi, pe Facebook, Flavia Boghiu.

Aceasta explică faptul că, în 2021, Asociaţia Amural a desfăşurat în Catacombele de După Ziduri un proiect cultural unic în România – Braşov Underground Museum, la a cărui inaugurare a fost prezentă în calitate de viceprimar cu atribuţii în domeniul culturii.

”În urma acestui eveniment, în 2022, viceprimarul PNL Sebastian Rusu mi-a făcut plângere penală. Ironic este că Serviciul Administrare Patrimoniu şi Urbanism Comercial, cel care se ocupă cu administrarea patrimoniului şi ocuparea temporară a domeniului public, se afla în subordinea dânsului. Acest dosar a fost clasat în 2022. Ulterior, în urma unei noi plângeri făcute tot de viceprimarul Sebastian Rusu împotriva mea, dosarul a fost redeschis”, a mai explicat Flavia Boghiu.

Viceprimarul adaugă că nu poate oferi, la acest moment, mai multe informații despre acest dosar şi dă asigurări că este nevinovată.

”Sunt nevinovată şi voi colabora cu organele de anchetă în speranţa ca acest dosar să fie soluţionat cât se poate de repede”, adaugă viceprimarul Braşovului.

Boghiu precizează că, dacă va fi trimis în judecată acest dosar, va demisiona.

”În acord cu principiile şi valorile în care cred vă spun aici ca să rămână scris: În cazul în care acest dosar va fi trimis în judecată, îmi voi da imediat demisia din funcţia de Viceprimar al Braşovului şi din funcţia de Consilier Local, dar şi din toate funcţiile pe care le deţin în USR. Stau cu capul sus şi mă pot uita în ochii oricui referitor la activitatea mea din acest mandat”, încheie Flavia Boghiu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentSURSE: Alegerile se vor COMASA! Turul doi al prezidențialelor, în același timp cu parlamentarele
Articolul următorFermierii, furioși pentru că plata subvențiilor întârzie nejustificat de mult. Producătorii agricoli cer măsuri urgente