Deputatul USR Bogdan Rodeanu, președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților, se întreabă ce motive ar putea avea liderul AUR, George Simion să declare că România nu trebuie să mai ajute financiar Republica Modova: „Oare nu mai curg banii de la Moscova?”.

„Ce motive are George Simion de este atât de mârșav cu Republica Moldova? Oare nu mai curg banii de la Moscova? Oare prietenul și partenerul lui, creierul AUR Moldova, Valeriu Munteanu, începe să aibă probleme cu obținerea finanțărilor pentru partidul lor? Sunt întrebări firești”, scrie, sâmbătă, pe Facebook, Bogdan Rodeanu, președintele Comisiei de Apărare din Camera Deputaților.

Acesta spune că atâta vreme Rusia a putut „domina” Moldova prin sărăcirea oamenilor cu ajutorul politicienilor corupți de la Chișinau, Moscova a fost mulțumită.

„La Chișinău se accelerează procedura de aderare la Uniunea Europeană. Asta înseamnă măsuri dure antifraudă și anticorupție. Cu toate consecințele: pușcărie și confiscarea fondurilor obținute ilicit. Adică exact banii folosiți pentru plata „protestatarilor” împotriva separării de Moscova. Și se lucrează non-stop. Aplicarea măsurilor anticorupție și antifraudă la Chișinău înseamnă că oamenii Moscovei vor rămâne și fără bani, fără libertate și fără pârghii în instituțiile statului. Moscova e furioasă, George Simion e furios”, acuză Rodeanu.

Bogdan Rodeanu spune că în ciuda acestor situații, președintele Maia Sandu și guvernul condus de PAS nu se limitează doar la a emite legi, ci vor să arate Europei cât de importantă e lupta națională anticorupție în protejarea de influența rusească.

„Vor aplica legea. Vor cădea capete. Moldova se reinventează și își curăță interferențele financiare din partea Federației Ruse, ca o țară cu democrație puternică. În acest context, problema lui George Simion este analiza resurselor financiare ale clonei AUR de la Chișinău. Un partid la fel de toxic pentru că e la fel de aservit intereselor Moscovei, cu aceleași mesaje antieuropene, condus de prietenul lui: Valeriu Munteanu. Afacerile creierului și patronului AUR din Moldova devin publice și ridică mari semne de întrebare. I se văd dedesubturile”, mai spune președintele Comisiei de Apărare.

România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chișinău, spune liderul AUR, George Simion: „Nu facem decât să finanțăm separatism anti-românesc finanțând acea guvernare”.

„Basarabia e România. E un adevăr care trebuie spus și trebuie spus de fiecare dată. Scrie în Biblie: când oamenii vor tăcea, pietrele vor vorbi. De asta noi peste tot în țară am scris Băsarabia e România. Asta e un adevăr și adevărurile trebuie spuse tare și răspicat. Un alt adevăr pe care tot noi trebuie să îl spunem este că România nu mai trebuie să finanțeze nici măcar cu un leu guvernul de la Chișinău. Mi-e drag de unii miniștri de peste Prut, dar mai drag îmi este adevărul. Nu facem decât să finanțăm separatism anti-românesc finanțând acea guvernare sau finanțându-l pe primarul Chișinăului, anti-românul Ion Ceban. Niciun leu pentru guvernul de la Chișinău”, a afirmat vineri George Simion, la Congresul AUR de la Alba Iulia.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCulisele oculte dinainte de alegeri – Rizea rupe tăcerea despre triada Băsescu-Oancea-Ponta. Dezvăluiri explozive, ora 23:00
Articolul următorPreşedintele USR, deputatul Cătălin Drulă: “Această taxă pe soare, despre care USR a vorbit în ultimele zile, este o sfidare la adresa românilor în plină criză energetică”