Deputatul USR Stelian Ion îi solicită ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, să ţină cont de avizele Secţiei pentru procurori a CSM atunci când trimite preşedintelui propunerile pentru funcţiile de conducere în DNA, DIICOT şi Parchetul General, subliniind că “ignorarea avizelor negative ale CSM a făcut ca la conducerea DIICOT să ajungă un procuror vulnerabil, care a demisionat ulterior”.

“Secţia pentru procurori a CSM i-a transmis ministrei Gorghiu că a făcut o alegere proastă pentru conducerea Secţiei de combatere a corupţiei din DNA. Avizul negativ primit de procuroarea Mihaiela Iorga Moraru ar trebui să o oprească pe doamna Gorghiu. Îi solicit ministrei Justiţiei să ţină cont de avizele Secţiei pentru procurori a CSM atunci când trimite propunerile pentru ocuparea unor funcţii de conducere în DNA, DIICOT şi PG la preşedintele Iohannis. Acum este cazul doamnei Iorga Moraru, data viitoare poate fi altcineva”, a scris Stelian Ion, fost ministru al Justiţiei, pe Facebook.

 

Potrivit lui Stelian Ion, “practica fostului ministru Predoiu de a insista cu propunerile în ciuda avizelor negative ale CSM şi înţelegerile acestuia cu preşedintele Iohannis au dus în situaţia de a avea, de exemplu, la conducerea DIICOT un procuror vulnerabil, care a şi demisionat ulterior”.

“Insistenţa cu care au acţionat Predoiu şi Iohannis pentru a nu schimba procedura de numire a procurorilor şefi prin noile legi ale justiţiei şi refuzul de a accepta ca CSM să aibă un aviz conform, nu consultativ, pot ascunde interese politice de a controla justiţia şi a interveni când este cazul. Ministra Justiţiei ar trebui să ţină cont de interesul public de a avea o justiţie independentă şi imparţială şi să nu permită, prin nesocotirea unui aviz negativ al CSM, să hrănească suspiciunile privind implicarea politicului în justiţie”, a adăugat Stelian Ion.

În 5 decembrie, Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a dat aviz negativ propunerii ministrului Justiţiei, Alina Gorghiu, de numire a procuroarei Mihaiela Iorga-Moraru în funcţia de şef al Secţiei de combatere a corupţiei în cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentFlorin Cîțu, urmărit PENAL! Fostul premier, acuzat de două infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu, cu consecințe deosebit de grave
Articolul următorȘtefan Pălărie, USR: „Rezultatele testelor PISA demonstrează falimentul învățământului românesc”