Deputatul USR Stelian Ion le solicită liderilor coaliţiei să suspende dezbaterea în Parlament a legilor justiţiei până în decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneţia.

“Comisia de la Veneţia urmează să prezinte o opinie pe legile justiţiei în luna decembrie, potrivit calendarului oficial publicat astăzi. Asta înseamnă că este timp suficient, din decembrie până în iunie 2023, ca legile propuse de Cătălin Predoiu să fie adoptate, astfel încât să fie respectat termenul din PNRR. Şi adoptate într-o formă care să respecte standardele europene şi opinia Comisiei de la Veneţia. Le solicit liderilor coaliţiei să suspende dezbaterea în Parlament a legilor lui Predoiu până în decembrie, când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneţia”, a scris fostul ministru al Justiţiei, pe Facebook.

Potrivit vicepreşedintelui USR, dacă marţi proiectele vor fi trimise la Senat, nu va mai exista riscul unei adoptări tacite, invocat până în prezent de către partidele care formează majoritatea.

“De mâine, după ce vor fi votate în plenul Camerei Deputaţilor, legile anti-justiţie propuse de Predoiu vor fi trimise la Senat, cameră decizională. Dacă până acum acum PSD-PNL-UDMR au respins solicitările de amânare a dezbaterilor, motivând că legile pot fi adoptate tacit în Camera Deputaţilor, fiind prima cameră sesizată, de mâine, odată trimise camerei decizionale, nu mai există presiunea unei adoptări tacite. Adică, se poate aştepta avizul Comisiei de la Veneţia. În acest moment, Nicolae Ciucă şi Marcel Ciolacu au ocazia să arate că respectă atât programul de guvernare, unde scrie negru pe alb că legile justiţiei vor fi înaintate Parlamentului însoţite de avizul Comisiei de la Veneţia, cât şi angajamentele luate în relaţia cu Uniunea Europeană”, a mai precizat Stelian Ion. 

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentPreședintele USR, Cătălin Drulă: ”Culmea ipocriziei de la păstorul plagiatorilor, Iohannis. Retrageți Legile Educației!”
Articolul următorEduard Hellvig: „Marele câștig al acestui mandat a fost separarea de politică, absolut normală într-o societate democratică”