USR a reacționat luni după ce președintele Klaus Iohannis a cerut într-un discurs la începerea anului universitar ”toleranță zero” față de plaguate.

”Culmea ipocriziei de la păstorul plagiatorilor, Iohannis. Retrageți Legile Educației!”, a declarat președintele USR, Cătălin Drulă.

Președintele Klaus Iohannis a cerut luni „toleranță zero în privința plagiatului”, într-un discurs susținut cu ocazia deschiderii anului universitar, o declarație care vine în contextul în care premierul Nicolae Ciucă este acuzat de plagiat la teza de doctorat.

Iohannis a ridicat miza în cazul scandalurilor de plagiat, spunând că ”miza este însăși credibilitatea sistemului de învățământ superior și a cercetării din România, dar și viitorul nostru ca societate democratică”.

Reamintim că, în luna ianuarie, o anchetă publicată de pressone.ro arăta că teza lui Nicolae Ciucă, în baza căreia a devenit doctor în Științe militare în 2003, include conținut plagiat în cel puțin 42 de pagini din totalul de 138.

Conținutul din cel puțin 19 pagini a fost plagiat din alte două teze de doctorat susținute anterior la Universitatea Națională de Apărare „Carol I” (UNAP), una dintre ele coordonată chiar de îndrumătorul premierului.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentLEGILE PUTERII – Omul care a demascat cum gazul românesc pleacă ilegal la export în loc să rămână în țară pentru la iarnă, vine în platoul ”Legile puterii”
Articolul următorDeputatul USR Stelian Ion solicită coaliţiei să suspende Legile justiţiei până când va fi publicat avizul Comisiei de la Veneţia