„(Retrocedarea satului Nadăș n.r.) este o speță de care am aflat de curând. Am să mă interesez. În măsura în care competența pe care o am potrivit legii poate ajuta pentru că e halucinant pur și simplu. E ceva de trecut în analele judiciare negative. Am primit sesizări în legătură cu acest aspect”, a declarat ministrul Justiției, Stelian Ion, la  „Legile Puterii”.

Satul Nadăș din județul Arad a fost retrocedat aproape în întregime unei familii care pretindea în baza unui testament fals că este moștenitoarea familiei care a deținut localitatea satul la începutul secolului XX. Este vorba de peste 8.700 de hectare de pădure, pășune și teren arabil. În caz au fost implicați un notar și mai mulți judecători arădeni. Sătenii își caută dreptatea prin instanțe din 2010, iar după mai multe strămutări, dosarele au ajuns la Tribunalul Brașov, unde după ce pronunțarea sentinței a fost amânată de zece ori s-a decis trimiterea dosarului spre rejudecare la Judecătoria Braşov. 

 

Sursa: Realitatea de Bucuresti

Articolul precedentPremierul Cîțu: ”Nimeni nu ar fi crezut, dar România este pe locul 3 în Europa la numărul de persoane vaccinate”
Articolul următorEXCLUSIV LEGILE PUTERII Stelian Ion: Din prejudicii nu se recuperează nici 2%