Liderul grupului USR din Camera Deputaților, Ionuț Moșteanu, a declarat miercuri la Antena 3 că nu îl bagă în seamă pe Florin Roman, după ce deputatul PNL a lansat atacuri puternice la adresa ministrului Sănătății, Vlad Voiculescu.

„Florin Roman vorbind de circ e hilar, manifestarile sale din ultimii patru ani sunt legate de circării. Prefer sa nu comentez vorbele dlui Roman, nu-l mai baga nimeni in seama nici la PNL, daramite noi la USR”, a declarat Ionuț Moșteanu.

„De la preluarea mandatului nu prea a avut treaba cu pandemia. S-a certat cu primarii, cu armata, cu premierul, e in razboi permanent zi de zi. Premierul ar trebui sa-l trimita se se ocupe de retelele de socializare. Toata lumea e de vina numai Vlad Voiculscu n-ar nicio vina. Omul asta n-are ce cauta acolo, e prea plin de el dl Voiculescu, nu se poate cobori la nivelul pacientului si medicului. El e foarte bun pe Facebook, aici trebuie sa recunosc ca nu-l intrece nimeni. Pe mine, ca cetatean, acest ministru ma ingrijoreaza. Suntem iritati de derapajele dlui Voiculescu, de lipsa de eficienta. Omul asta nu intelege ca este ministru. Nu poti sa iesi sa arunci Romania in aer sa iesi sa spui ca se falsifica cifrele”, a declarat, miercuri, la Antena 3, deputatul PNL Florin Roman.

„Domnul Vlad Voiculescu a scăpat hățurile din mână în ceea ce privește gestionarea pandemiei și, în consecință, aruncă tot soiul de petarde…fumigene pentru a-și acoperi incompetența. Mai nou, acuză PNL, după ce s-a certat cu medicii, cu primarii, cu primul ministru, că am fi măsluit datele privind pandemia COVID 19 în perioada alegerilor parlamentare. O acuzație extrem de gravă!

Adevărul este că, atunci aveam un ministru al Sănătății, pe dr Nelu Tătaru, care vorbea și acționa din teren, al cărui birou erau spitalele…strada. Actualul ministru nu a călcat într-un spital decât atunci când s-a întâmplat tragedia cu incendiul de la “Matei Balș”. Ceea ce domnul Voiculescu prezintă ca fiind un lucru ascuns, era cunoscut de toată lumea: Nelu Tătaru carantina focarul pentru a scapa localitatea de carantina, iar strategia lui a dat rezultate.

I-a lăsat moștenire domnului Voiculescu o Românie care a gestionat excelent valurile 1 și 2 ale pandemiei. În valul 3 avem ghinionul unui ministru al Sănătății foarte prezent pe rețelele de socializare, dar total absent în teren! Ca ministru, mai ales al Sănătății, ori ești solidar cu oamenii și cu deciziile Guvernului, ori pleci! Ne-am saturat de circ ieftin și incompetență!”, a scris Florin Roman pe pagina sa de Facebook.

Ministrul Sănătăţii a explicat, într-un comentariu la postare, de ce felul în care a fost calculată incidenţa cazurilor de COVID-19 înainte de alegeri i-a ridicat “câteva semne de întrebare” şi a vorbit despre “inovaţiile” folosite.

“Dragă Violeta, avem nevoie să construim încredere şi vom reuşi doar dacă spunem mereu adevărul. Felul ‘inovativ’ în care a fost calculată incidenta înainte de alegeri mi-a ridicat câteva semne de întrebare: 1) din calcul au fost eliminate cifrele din focare – nicăieri în Europa nu s-a mai procedat aşa; 2) din calculul incidenţei la 14 zile au fost ‘pierdute’ vreo două zile. Astea sunt ‘artificiile’ de anul trecut pe care le-am descoperit cu surprindere şi mai mult decât atât. Până să vorbim despre cum comunicăm, ceea ce comunicăm ar trebui să fie cât mai aproape de adevăr. Contează, mai ales în situaţii de genul asta. Altfel, ne furăm singuri căciula minţindu-ne frumos. Bănuiesc că nu ştiai despre ‘inovaţiile’ de mai sus. Asta poate îţi lămureşte de ce am spus zilele trecute că ‘cifrele sunt altele'”, a replicat Voiculescu.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentRăzvan Cherecheș a demisionat de la Ministerul Sănătății
Articolul următorSenatorul USR-PLUS Sebastian Cernic: Prin investiţiile în autostrăzi vom avea a doua unire între Moldova şi celelalte regiuni istorice ale României