Liderul USR Cătălin Drulă, fost ministru al Transporturilor afirmă joi că incidentul de azi din Pasajul Unirii demonstrează un lucru clar, şi anume că fără poarta de gabarit ucigaşă, toţi pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit şi azi, teferi şi nevătămaţi. El arată că o persoană a murit în decembrie, alte trei au fost spitalizate în stare gravă şi alte 20 au avut răni mai uşoare, ”dintr-o nepăsare a Primăriei Sector 4 de a construi soluţii de avertizare SIGURE pentru oameni”, informează News.ro.

”Incidentul de azi din Pasajul Unirii demonstrează un lucru clar: fără poarta de gabarit ucigaşă, toţi pasagerii din autocarul grecesc ar fi trăit şi azi, teferi şi nevătămaţi. Camionul, care este, din informaţiile disponibile, mai înalt decât acel autocar, a mers câteva sute de metri până când a atins plafonul, provocând un incident marginal fără victime”, spune Drulă pe Facebook.

El arată că atât camionul, cât şi autocarul grecesc au intrat în Pasajul Unirii prin acelaşi acces, iar singura diferenţă este lipsa porţii de gabarit, care a fost dărâmată de autocarul elen şi nu a fost montată înapoi.

”Înălţimea camionului este 3,72 metri, conform comunicatului oficial al Brigăzii Rutiere. Modelul de autocar Mercedes Travego O580, cel implicat în accidentul mortal din decembrie, are 3,71 metri (cf. surse publice). O persoană a murit în decembrie. Alte trei au fost spitalizate în stare gravă şi alte 20 au avut răni mai uşoare. Totul, dintr-o nepăsare a Primăriei Sector 4 de a construi soluţii de avertizare SIGURE pentru oameni. Şi, bineînţeles, pentru că primarul Daniel Băluţă a ţinut să pună floricele pe pereţi”, mai afirmă preşedintele USR.

O autoutilitară a rămas blocată joi în Pasajul Unirii, anunţă Brigada de Poliîie Rutieră a Capitalei. Şoferul a fost amendat cu 870 de lei întrucât autoutilitarea avea modificări neomologate, suprastructura metalică depăşind dimensiunile.

Incidentul are loc la mai puţin de trei săptămâni după ce, în 23 decembrie 2022, un autocar cu turişti greci a lovit bara de presemnalizare de la intrarea în pasaj, o persoană decedând. Iniţial, peste 20 de persoane au fost transportate la spital. Ulterior, unii dintre cei aflaţi în autocar au anunţat că se vor adresa instanţei.
 
Pasajul Unirii a fost redeschis la începutul lui septembrie 2022, după o investiţie de 12 milioane de euro.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCătălin Drulă, liderul USR: ”Don Klaus l-a susținut necondiționat pe Bode în disprețul unei țări întregi”
Articolul următorȘeful ANAF, despre sfidarea OMV: „Toate companiile sunt egale. Dacă vor încerca să facă inginerii financiare, nu vor putea scăpa”