Preşedintele USR Cătălin Drulă a catalogat ca sinistră decizia CCR privind abrogarea pensiilor parlamentarilor. El a adăugat că aşa-zisnul „principiu al securătăţii juridice”, despre care judecătorii Curţii Constituţionale susţin că este încălcat, se traduce prin „privilegiul odată acordat rămâne pe viaţă”, „un principiu de bază al nomenclaturii oricărui regim abuziv”, relatează News.ro.

„Sinistră este decizia CCR privind abrogarea pensiilor parlamentarilor. Aşa-numitul ‘principiu al securităţii juridice’ se traduce prin ‘privilegiul odată acordat rămâne pe viaţă’. Un principiu de bază al nomenclaturii oricărui regim abuziv. O decizie care dă cale liberă acordării altor privilegii plătite din bani publici. E suficient să intre în vigoare o zi şi vor rămâne pe viaţă. Este cazul pensiilor speciale ale foştilor primari. La 1 ianuarie intră în vigoare. Dacă nu sunt abrogate până atunci, vor rămâne pe viaţă şi vom avea încă câteva zeci de mii de beneficiar de pensii speciale în România”, a scris Cătălin Drulă, marţi pe Facebook.

Liderul USR a adăugat că atunci când a fost vorba de „legea creşterii taxelor” a premierului Ciolacu, pe care şi-a angajat răspunderea, Curtea Constituţională nu a văzut nicio problemă privind încălcarea securitiţii juridice, fiind în regulă ca toată lumea să plătească taxe mărite, „cu încălcarea şi derogarea de la tot cadrul normativ fiscal existent”.

„Când a fost vorba de Legea creşterii taxelor a lui Ciolacu pe care şi-a angajat răspunderea, CCR n-a văzut nicio problemă cu încălcarea securităţii juridice. E ok să plătim toţi taxe mărite cu efect imediat, de luna următoare, cu încălcarea şi derogarea de la tot cadrul normativ fiscal existent. Instituţii care ar trebui să asigure protecţia drepturilor constituţionale şi baza republicii noastre sunt cele care instituie nedreptatea. O nedreptate vizibilă de pe Lună. Încet-încet, noua nomenclatura a capturat instituţiile României şi sub aparenţa unui regim democratic, am ajuns din nou la un regim oligarhic, cleptocrat şi autoritar. Anul viitor poate fi ultima şansă să îi oprim”, a completat Drulă.

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentUSR solicită parlamentarilor PNL să voteze proiectul pentru desfiinţarea Institutului Revoluţiei Române din Decembrie 1989
Articolul următorZi decisivă pentru Florin Cîțu. Senatorii decid azi dacă îi ridică imunitatea