Ministrul Justiției, Stelian Ion, a declarat joi, la Guvern, după adoptarea proiectului de lege privind desfiintarea SIIJ, că desfiintarea SIIJ este un gest de normalitate.

Declarații:

  • Desfiintarea SIIJ este un gest de normalitate. In 2017, cativa corifei ai justitiei, Florin Iordache, Eugen Nicolicea, Serban Nicolae, sub obladuirea lui Dragnea, gandeau infiintarea acestei Sectii si explicau necesitatea sectiei prin `pentru ca se impune`, trei randuri au scris.
  • Justitia nu incepe si nu se termina cu SIIJ, sunt multe alte probleme, dar aceasta a fost o chestiune asumata prin programul de guvernare, prin memorandumul pentru ridicarea MCV. Toate organismele europene, GRECO, Comisia de la Venetia, Comisia Europeana, au spus la unison ca infiintarea acestei Sectii speciale reprezinta un regres.
  • A avut un bilant rusinos, aceasta anomalie juridica creata de la bun inceput intr-un mod contorsionat. Ineficienta crasa, s-au adunat aproape 6.000 dosare nesolutionate, in general trimit in judecata prin doua rechizitorii pe an, niciun dosar care are in vedere fapte de coruptie ale magistratilor nu a fost solutionat si trimis in instanta.
  • Cazurile de criminalitate organizata in randul magistratilor vor merge la DIICOT, faptele de coruptie la DNA și alte fapte la Parchetul de pe langa ICCJ sau la Parchetele de pe langa Curtile de Apel

Sursa: Realitatea Din USR

Articolul precedentCîțu, după ce Guvernul a aprobat desființarea SIIJ: ”Este o promisiune a coaliţiei de guvernare”
Articolul următorVesta Investment S.R.L., drept la replică